Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN’A MÜJDELİ HABER!

KARAMAN’A MÜJDELİ HABER!

 “Konya-Karaman hızlı tren hattının ihalesini yaptık, Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının projesini tamamladık yakında ihaleye çıkaracağız.

Ulukışla-Adana Hızlı Tren Hattının Proje çalışmalarına başladık etütleri yapılıyor. Adana-Mersin arası Hızlı Tren Hattının ihalesini yaptık. 4 hat olarak yapılacak olan Adana-Mersin hattı için 2013 yılı içerisinde çalışmalara başlayacağız. Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattının ise bir kısmının ihalesini yaptık, kalan kısmının projesi hazırlandı ve yakında ihaleye çıkartacağız.”

Konya, Ankara’nın ardından Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasını bekliyor. İki kent arasındaki ilk sefer için artık gün sayan Konya’ya müjdeli bir haber daha geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Konya, Karaman, Ereğli, Adana, Mersin ve Gaziantep arası hızlı tren projesini 2013 yılı yatırım programına aldığı açıklandı.

Yapımı tamamlanan Konya – Eskişehir arası yüksek hızlı tren hattında ilk seferin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bu ay içerisinde başlaması bekleniyor.

Ankara’nın ardından Eskişehir ile de yüksek hızlı trenle bağlanacak Konya’ya demiryolu ulaşımında yeni bir müjde geldi. Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye’nin belirli bölgelerinde Yüksek Hızlı Tren, bazı bölgelerde Hızlı Tren ve diğer bölgelerinde ise Konvansiyonel hatlar yaptıklarını, Yüksek Hızlı Trenlerin 250 kilometre hızla, hızlı trenlerin ise 200 kilometre hızla gittiğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık