19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’ı Yeşile Bürüyeceğiz

Karaman’ı Yeşile Bürüyeceğiz

 Ertuğrul Çalışkan Yeni parklar, Yeni Bahçeler yaparak Karaman da ki mesire alan sorununu da gidermiş olacak. Böylece Çalışkan Karaman’ı yeşil ve yaşam standardı yüksek bir şehir haline getirecek.  Çalışkan ‘’ Ben ve ekip arkadaşlarım yaşam kalitesi yüksek bir Karaman için durmadan çalışıyoruz. Laf değil proje üretiyoruz. İnsanlar mutlu olduğu hafta sonlarını rahat ve nezih bir ortam da geçirmeleri için yeşil alan projeleri ürettik. İnsanlarımızın piknik alanı eksikliği ve yeşil alan sorununu bu projelerle ortadan kaldıracağız. Karaman yeni parkla bahçeler ve mesire alanlarıyla tam anlamıyla yeşile bürünecek. Karaman’ı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için her alan da fedakârca çalışıyoruz ve laf değil projeler üretiyoruz. Biz Karaman aşığıyız bu şehre aşığız. Bu şehre hizmet etmek için bir an bile durmadan çalışacağız. Çünkü Karaman her şeyin en iyisine laik. Daima Karaman Daima Hizmet ‘’ dedi.

 

Ertuğrul Çalışkan Karaman’ı yeşile bürüyecek projelerini açıkladı.

 

Yeni Huzur Bahçeleri

Karaman da bilindiği gibi demir yolu hattı ile Larende bölgesi şehirden uzak kalmıştır. Larende bölgesinde belediyeye ait olan arazi de yeni huzur bahçeleri yapılarak bölge hem canlandırılacak hem de yeşil bir yapıya kavuşacaktır. Bunun için proje tamamlanmıştır. Alt yapısı yapılarak huzur bahçesine başlanacaktır. Bu proje ile Larende bölgesi ve çevresi ortak bir mesire alanına kavuşup bu eksilik ortadan kaldırılacaktır.

Organik Bahçeler

Organik bahçeler ise çok büyük bir proje olarak tasarlanmıştır. Proje sadece Karaman’a değil bütün Türkiye’ye hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Taşkale bölgesinde yaklaşık 500-600 metrekarelik bir alanda organik bahçeler yapılacaktır. Bunun yanı sıra köy evi tarzında kerpiçden yapılma eski tür evlerde bahçelerle beraber inşa edilecektir. Alt yapısı ile proje örnek teşkil edecektir. Organik bahçeler ve kerpiç evler turizme büyük katkı sağlayacaktır. Bu evler de uzun süreli kiralama seçeneği de olacaktır. Projenin örnek teşkil edecektir.

Piri Reis Parkı

Ereğli Kavşağının yanında bulunan yaklaşık 20 bin metre kare alanda Piri Reis adına bir park projesi yapılmıştır. Bu proje kapsamında park içerisinde bir ıhlamur ormanı oluşturulacaktır. 3-4 yaşında gelişmiş ıhlamur fidanları ile teşkil edilecek orman hem şehre farklı bir görünüm katacak hem de güzel bir koku yayacaktır. Her gün 10 bin kişinin geçtiği göz önüne alınırsa park için doğru bir tercih olduğu düşünülmektedir. Proje ile park yapısı da mesire alnı olarak da hizmet verebilecektir. Bunun yanı sıra yeşili ile park göz dolduracaktır.

Türk Dünyası Parkı

Türk Dünyası Parkı sadece Karaman’a değil tüm dünyaya hizmet verecektir. Bu park için büyük bir alan düşünülmektedir. Bu alanda Türk Dünyası ülkelerine yerler tahsis edilerek onların kendilerini ifade edebilecekleri binalar yapmalarına izin verilecektir. Böylece Türk Dünyası Karaman da buluşacaktır. Park çok yönlü olacaktır. Bu Yapı ile Türk Dünyasının temsili de düşünülmektedir. Türkçenin Başkenti Karamanımız için büyük bir tanıtım fırsatı da olacaktır.  

Çamlık Spor Tesislerine Dönüşecek

Çamlıkta sporcuların kamp yapabileceği pratik kamp tesisleri yapılacak. Mevcut ve atıl durumda bulunan binalar onarılarak tesislere ilave edilecek. Tesis prefabrik olarak tasarlanmış olup orman içerisine de zarar vermemesi düşünülmektedir. Böylece halkta istifade etmiş olacaktır. Sporcular içinde büyük bir hizmet ve yatırım olacaktır.

Teke Ormanı ve Yürüyüş Yolu

Hakkı Teke Ormanının sorumluluğu, temizliği ve güvenliği belediye tarafından sağlanmalıdır. Bu konu da gereken işlemler yapılıp orman daha cazip hale getirilecektir. Orada doğa sporlarına yönelik olarak yürüyüş yolu yapılması planlanmaktadır. Proje ile birlikte Hakkı Teke Ormanı yeniden göz geçirilip şehrin gözdesi bir mesire alanı haline getirilmesi planlanmaktadır.

Badem Ormanı

Karamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa çalışma yürütüp şehre farklı bir hava katacak olan badem ormanı düzenlemesi yapılacaktır. Park ve Bahçeler bünyesinde teşkil edilecek bir birim sadece bu ormanı bakımı için görevlendirilecektir. Orman için gerekli ağaçlar ilk olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığından tahsis edilecektir. Ekonomik getirisinin yanı sıra da halka da örnek teşkil eden şehre farklı bir görünüm katan bir orman olacaktır. Yer tahsisi için toprak analizleri yaptırılıp proje uygulamaya konulacaktır.

İğde Ormanı

Kanalizasyon Deşarj Alanında ki alana İğde ormanı yapılması planlanmaktadır. Kötü koku yayan bu alan iğde ormanı sayesinde bir nebze olsun azalacaktır. İğde ormanı o alanda k kokuyu giderip farklı bir görünüm kazandıracaktır. Bu Orman için de Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütülmesi planlanmaktadır.















 
yukarı çık