Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Nisan 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’DEN SON TEKNOLOJİ GÜVENLİK SİSTEMİ

KMÜ’DEN SON TEKNOLOJİ GÜVENLİK SİSTEMİ

 110 kameralık bir güvenlik sistemini hayata geçirdi. Son teknolojinin kullanıldığı sistem sayesinde 110 IP kameranın çektiği görüntüler, tek bir merkezde anında görüntülenebiliyor. 
Yeni sisteme göre 7 gün 24 saat üniversitenin iç ve dış güvenliği sağlanabiliyor. Gece-gündüz çekim yapma özelliği bulunan sistem, sunucu-istemci mimarisine uygun bir şekilde tasarlandı. Üniversitenin ana bilgisayar ağından izole edilip başka bir ağ oluşturularak geliştirilen güvenlik sistemi, sınırsız genişletilme özelliğine de sahip bulunuyor. 

Karaman’da diğer kurumlarda bulunmayan bu güvenlik sisteminin teknik çalışması, KMÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirildi ve proje 6 ayda tamamlandı. 

Üniversite yerleşkesinde güvenliğin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen evlatları gibi gördükleri öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirtti. Gökmen şöyle konuştu: “ Üniversitemizde ikinci öğretim öğrencilerimizin dersleri geç saatlerde sona ermektedir. Hem yerleşkemizdeki ışıklandırma hem de yeni uygulamaya geçen güvenlik sistemimiz sayesinde öğrencilerimizin güvenliği hiçbir aksaklığa uğramadan sağlanmaktadır.”
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık