19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Konya Yatırım Destek Ofisi, Yatırımcıları Davet Ediyor !

Konya Yatırım Destek Ofisi, Yatırımcıları Davet Ediyor !

 Bu Ofisler, sadece izin ve ruhsat ile diğer idari iş ve işlemleri tek elden takip ve koordine etmek gibi görevler ile sınırlı kalmayıp, gün geçtikçe yeni misyonları ve görevleri de üstlenmektedir. Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Konya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü İsmail Ünver; “Mevlana Kalkınma Ajansı bünyesinde Konya ve Karaman illerinde faaliyet gösteren 2 Yatırım Destek Ofisi bulunmaktadır. Ajansın projeler yoluyla sağladığı hibelerden farklı olarak ofisimiz, finansal bir destekten ziyade, özel kesimdeki yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini tek elden takip ve koordine etmek, yatırımları izlemek, yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek, yatırım başvurular hakkında ön inceleme yapmak bu ofislerin belli başlı görevleri arasındadır.” dedi.

Konya Yatırım Destek Ofisi’nde yatırımcılara sunulan hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirten Ünver “Ofisimiz sadece yatırımcıların müracaat ettiği zaman harekete geçen değil, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli ziyaretler, fuarlar, organizasyonlar vs ile de yatırımcılara ulaşma, Konya yatırım ortamını tanıtma ve yatırımcı çekmeye dönük faaliyetler gerçekleştirmektedir.

5 kişilik bir kadro ile Konya’da hizmet veren Ofisimiz, aynı zamanda 2012 yılında ilan edilen Yeni Teşvik Sistemi içerisinde “yerel birim” olarak tanımlandı. Bu noktada belge düzenleme, belge kapama ve teşvik belgelerin izlenmesi gibi çeşitli görevler üstlendi.

Yerel düzeyde kurulmuş olan böylesi yapıların misyonun daha iyi anlaşılacağını, işlevsellik ve etkinliğinin daha fazla artacağını ve yatırımcıların bu gibi kurumlardan daha fazla istifade edeceğini ümit ediyorum. Bu noktada farkındalık da oldukça önemli.”  şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

yukarı çık