19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Makine Ekipmanlar Sahiplerini Buldu

Makine Ekipmanlar Sahiplerini Buldu

 Yapılan makine ekipman teslim törenine Karaman Valisi Sayın Murat KOCA, İlimiz Milletvekilleri Lütfi ELVAN ve Mevlüt AKGÜN, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR, AK Parti İl Başkanı Kerim DERELİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih BALDIZ,  İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, Sivil Toplum Temsilcileri, İl Müdürlüğümüz personeli ile üreticilerimiz katıldı.

                Alet ve ekipmanların dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ; Hazırladığımız projelerdeki amacımız çiftçilerin gelir ve sosyal yaşam standartlarının geliştirilmesine yardımcı olmak, yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve ayrıca zor şartlarda ,bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve maliyetini en aza indirmektir. Ülkemizde toplulaştırma çalışmalarında ilimiz en önde yer almaktadır.1986-2002 yılına kadar 17 bin hektar İl Özel İdaresi,13 bin hektar Tarım Reformu Genel Müdürlüğü olmak üzere 30 bin hektar alanda,2002-2009 yılları arasında Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce 65 bin hektar alanda toplulaştırma yapılmış, 2012 yılında ise toplam bedeli 55 milyon TL olan 33 köyümüzde 80 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmaları yapılmaktadır. İlimizde diğer önemli bir projede ise toplam proje bedeli 27 milyon $ olan Konya-Ereğli İlçesi ile İlimiz Ayrancı İlçesinin yer aldığı Konya Kapalı Havza Projesidir. Bakanlığımız 2013 yılında Makine Ekipman Desteği Kapsamında İlimize 1.318,595 TL, Bireysel Sulama Sistemleri yatırımlarına 400.000 TL olmak üzere toplam 1.718,595 TL ödenek tahsis edilmiştir. Tahsis edilen ödenekler ile 241 makine ekipman, 26 Sulama Projesine hibe desteği verilmiştir. Hiçbir zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Murat KOCA’ ya, Milletvekillerimiz Lütfi ELVAN ve Mevlüt AKGÜN’ e projelerimizin gerçekleşmesi için verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İlimiz Milletvekili Mevlüt AKGÜN konuşmasında; “Karaman’ımızda gayret gösteren, çalışan bu anlamda üreten bir çiftçi potansiyeli vardır. İlimiz Türkiye ortalamasında en az yağış alan 2 inci il’dir. Konya ovası projeleri ile barajlar hızla yükselmektedir. Bu kapsamda Soğla ve Süleymanhacı Göletinin yeniden ihyasına karar verilmiştir. Tarımın alt yapısını güçlendirmek, dağ köylerimizde verimi ve çeşitliliği artırmak için Göksu Havzası Projemiz hazırlanmıştır. Organize Hayvancılık Bölgesi dediğimiz OSB projemiz için yeterli ödenek ayarlanmış olup bununla birlikte verimli bir hayvancılık yapılacaktır. Bugün dağıtılan alet ve ekipmanlarını almaya hak kazanan çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

İlimiz Milletvekili Lütfi ELVAN konuşmasında; “Değerli hemşerilerim burada sizlerle birlikte olmak ve sizlere hizmet etmek şahsıma mutluluk vermektedir. Biz üretken çiftçilerimizin kazançlarının ve gelirlerinin artırılmasına yönelik projelerin destekçisi olduk ve olmaktayız. 2014 yılı içerisinde Göksu -Taşeli Bölgesi, Konya İli Hadim ve Taşkent İlçelerinin dahil olacağı 10 milyon Euro’luk projenin hazırlanması için çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Bu proje ile her köyümüzün kalkınmasını sağlamak için en doğru yatırımın yapılması sağlanacak ve çiftçilerimizin gelirleri artırılacaktır. İlimizde basınçlı sulama sistemlerinin desteklenmesi ve parke taşı olmayan köyümüzün kalmaması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Bunun yanında Ova Köylerimizde erozyonu önlemek için ağaçlandırma projemiz vardır. Bu projelerde bizimle birlikte çaba sarf eden İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederim. Şimdide burada sizlerle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 2013 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programı Kapsamında alınan makinelerin dağıtım töreninde bulunmaktayız, bütün makine sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

                Valimiz Sayın Murat KOCA hitaplarında ;”Ülkemiz tarım ülkesi ilimiz tarım şehridir. Çiftçilerimizin iş gücünden tasarruf etmesi ve ürünlerimizin daha kaliteli olması bu alet ekipmanlarla olacaktır. Dağıtılan makinelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Murat KOCA eşliğinde hak sahiplerine makine ekipmanların teslimi yapıldı.
yukarı çık