16 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Medaş’tan Şuayip Dik’e cevap

Medaş’tan Şuayip Dik’e cevap

 Karaman Elektrik Elektronik ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Şuayip Dik tarafından yapılan basın açıklamasına Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerinden yanıt geldi.

Şuayip Dik yaptığı açıklamasında eski oda üyelerinden olan bir şahsın Karaman 2 Nolu Medaş sorumlu mühendisi tarafından güvenlik görevlisi çağırılarak kapı dışarı edildiğini iddia etmişti. Dik ayrıca Medaş’ın elektrik tesisatçısına farklı vatandaşa farklı bilgiler vererek vatandaşla tesisatçıyı karşı karşıya getirdiklerini iddia etmişti.

Bu iddialara Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. adına Av. Kemal Taşkıran yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Taşkıran açıklamasında elektrikçinin, Elektrikçiler Odası’na ve Medaş’a kaydı bulunmadığını ifade ederek aynı zamanda başka bir elektrikçi üzerinden iş yaptığını iddia etti. Kemal Taşkıran yine bu tesisatçının hatalı evrak tanzim ederek vatandaşı mağdur ettiğini ve aynı şahsın abone olmadan kaçak  elektrik kullanımına  sebebiyet verdiğini savundu.

Avukat kanalı ile yapılan açıklama şöyle:

“Kaçak kullanım zabıtları tutulan şahıs, Çatak Köyü Muhtarı, Göçer Köyü Muhtarı ve haberde geçen sözde elektrikçi ile birlikte 28.05.2013 tarihinde Karaman 2 İşletmesi’nin Sorumlusu ile görüşmek için gelmiştir.

Yukarıda belirtilen sözde elektrikçinin, Elektrikçiler Odası’na ve MEDAŞ’a kaydı bulunmamaktadır. Aynı zamanda bu kişinin başka bir elektrikçi üzerinden iş yaptığı da iddia edilmektedir. Bunun yanında; zabıt tutulan şahıs hakkında hatalı evrak tanzim ederek vatandaşı mağdur ettiği ve ayrıca yine aynı şahsın başka bir panoda abone olmadan kaçak  elektrik kullanımına  sebebiyet verdiği de aynı sözde elektrikçi için iddia edilmektedir. İlgili işletme sorumlusu kaçak zabıtları hakkında hukuki surecin devam ettiğini, konunun çözümünün de Yargının vereceği karara göre olacağını belirtmiştir.

Görüşme sırasında, İşletme Sorumlusu’nun bu hususları belirtmesi sonrasında; sözde elektrikçi; çalışanlarımızı,  yersiz ve üslûbunu sertleştirerek, el ve kol hareketleriyle çalışanlarımızı rahatsız etmiştir. Bunun üzerine; İşletme Sorumlusu personelimiz; bu şekilde bir konuşma tarzının uygun olmadığını, devam etmesi durumunda  dışarıya çıkartmak zorunda kalacağını belirtmiştir. Sözde elektrikçinin sert üslup ve tavrını devam ettirmesi ve hiçbir şekilde uzlaşı göstermemesi üzerine de, güvenlik görevlileri marifetiyle uygun şekilde işletme dışarısına çıkartılmıştır.

Elektrik, Elektronik ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Sayın Şuayip Dik ise konu hakkında Şirketimiz yetkilileri ile görüşme ihtiyacı duymadan basın açıklaması yaparak; Oda kaydı ve MEDAŞ kaydı bulunmayan ve başka elektrikçiler üzerinden iş yaptığı iddia edilen sözde elektrikçiyi müdafaa etmiştir.”denildi.

 

yukarı çık