17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Milkman Süt Ve Süt Ürünleri Tesislerini Bakan Elvan Açtı

Milkman Süt Ve Süt Ürünleri Tesislerini Bakan Elvan Açtı

Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen açılışa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, günlük 300 ton süt işleme kapasitesine sahip olan tesisle ihracat sektöründe yeni bir çığır açacaklarını belirterek, “Benim bir dostum var. Derki dünyada üç cins insan vardır. Bir erkek, bir dişi birde müteşebbis. Biz herhalde üçüncü cinsiz. Biz bu toprakların, Karaman’ın çocuğuyuz. Çünkü burası büyüdüğümüz geliştiğimiz yer. Ama Türkiye ve yurtdışı sathında değişik sektörlerde tesislerimiz var. Siz, ülke ve ülke dışına taşan meselelerle uğraşıyorsunuz ama bizde müteşebbisler olarak ciddi anlamda yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Tabiî ki yoruluyoruz. Mücadele veriyoruz. Fakat yılmadan bu hizmetleri yapıyoruz. Müteşebbis ruhu bize bunları yapıyoruz. Hem bölgemize bir tesis kazandırmak hem de dünyanın ve ülkemizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında böyle bir yatırıma karar vermiştik. Faaliyete geçirdik. Çalışanlarımızın emekleriyle ortaya böyle bir tesis çıkardık. Tesisimiz orta çaplı bir tesis. Şimdi açılışını yapacağımız birinci etap. Bu tesiste süt ve süt ürünleri olarak günlük 200 ton süt işleme kapasitemiz var. Ayrıca süt tozu tesisimizle beraber günlük 300 ton süt işliyoruz. Allah nasip ederse ihracatta hedeflediğimiz pazarlama gelişmelerimiz iyi giderse ikinci etabını da başlatmayı planlıyoruz. İkinci etapta da hem ürün çeşitlemesi hem de kapasite artırımına yönelik bir yatırım projemiz hazır duruyor. Biz Türkiye’nin bisküvi çikolata şekerleme alanında ciddi ihracat yapan kuruluşlarından biriyiz. Bu sektörde de ihracatta da iyi bir çığır açacağımızı düşünüyorum” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’da, “Bizler hiç durmuyoruz. Yürümüyor, koşuyoruz. Sanayicilerimiz de durmuyor. Biliyorsunuz 2008 yılında bir kriz başladı dünyada. Halen bu krizin etkilerinden Avrupa ve gelişmiş ülkeler kurtulmuş değil. Bırakın yatırım yapmayı, yeni sanayi tesisleri açmayı, mevcut tesislerini nasıl ayakta tutabilirizin arayışı içerisinde olan ülkeler var. Ama biz Karaman’ımızda Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce yeni tesisin açıldığını, yatırım yapıldığını görüyoruz. Binlerce kardeşimize istihdam sağlandığını görüyoruz. Özellikle son 10 yıl içerisinde istihdam sağlama açısından Türkiye dünyanın en başarılı ülkelerinden bir tanesi konumuna geldi. Sanayicilerimiz bu ülkenin gelişmesi için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bunun en güzel örneği de Sayın Özdağ’dır. Bir Karamanlı hemşeriniz olarak gerçekten Sami beyle gurur duyuyoruz.

Yatırımcılarımızla gurur duyuyoruz. Çünkü onlar evine aş götürmek isteyen ailelere imkân sağlıyor. Binlerce işçimiz çalışıyor. Bunların her birisi de mutlu ve huzurlu. Biz özellikle sanayicilerimizin rekabet gücünü artıracak alanlarda da yatırım yapmaya başladık. Hızlı trende bunların başında geliyor. Organize Sanayi Bölgesinde kuracağımız bir lojistik merkez ve yapımına başladığımız hızlı tren projesiyle sanayicimizi Karaman’dan Mersin’e ulaştıracağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Elvan ve beraberindekiler Mılkman Süt Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

yukarı çık