12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Kadınlar Gününü Kutladı

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Kadınlar Gününü Kutladı

Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüm Bayanların 8 Mart kadınları gününü kutlayan Şahin, “Gelecekte kadınları daha mutlu, daha umutlu olmaları için çalışıyoruz ve dua ediyoruz.”dedi.

"Kadına şiddetin hak sayılması, töre cinayetleri, çocuk yaşta gelinler, memleketimizin derin yaralarıdır. Bunun yanı sıra, ülkemizde ve tüm dünyada da bilinçli şekilde, kadın istismarı yapılmaktadır" ifadesini kullanan ŞAHİN, mesajında, ahlaki dejenerasyonun 21. yüzyılda daha çok arttığını belirtti.

Kadının reklam aracı olarak kullanıldığına dikkati çeken Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"Daha iyi yemek, daha iyi giyinmek ve daha iyi yaşamaktan başka hedefi olmayan, narsist, bireyselci insana sunulan kadın, maalesef cinsel bir meta, ticari bir unsur olmaktan kurtulamamıştır. Kadının bedeni tüm sektörlerde reklam aracı olarak kullanılmaktadır.

Kadına yönelik şiddet de doğuştan değil sonradan öğrenilen bir olgudur. Kişi yaşam sürecinde aileden, okuldan, çevreden etkileşimi ile şiddeti öğreniyor. Yazılı ve görsel medyada bu öğrenme sürecini hızlandırıyor. Dolaysıyla şiddet mağduru kadınların gerçek failleri; insanımızı milli ve manevi değerlerden koparan, bireyselleştiren, bencil ve hedefsiz yapan, sadece tüketen, hevası ile hareket eden, yerim-içerim-dilediğimi yaparım felsefesini dayatan kapitalizm ve aynı hedefe yönlendiren, dünyevileşmeyi gaye edinen eğitim sistemimizdir."

Şahin eğitim sisteminin yükselmesiyle doğru orantılı olarak kadına yönelik şiddetin de arttığının kamuoyu araştırmalarında da tespit edildiğini belirterek, "Bu milletin ruhuna, inancına uygun olmayan değerlere sahip kopyala-yapıştırdan öteye gitmeyen eğitim sistemimiz, zihniyetinde 'önce ahlak ve maneviyat' demeden bu sorunlara çözüm bulunamaz" değerlendirmesinde bulundu.

yukarı çık