18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Süt Sağım Sistemleri % 70 Oranında Destekleniyor

Süt Sağım Sistemleri % 70 Oranında Destekleniyor

Bu bağlamda ilimizde destekleme kapsamına alınan Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında 1 milyon Euro’ya kadar olan başvurulara % 70 oranında hibe verilecektir. Bu kapsamda; süt işletmelerinde kullanılacak olan süt sağım robotu, yemleme robotu ve süt sağım sistemlerinin tanıtımının yapıldığı bilgilendirme toplantısı İl Müdürlüğümüzde yapıldı. 14 Ocak 2016 Perşembe günü yapılan toplantıya İl Müdür Yardımcımız Abdullah KAYA, Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim AKKUŞ, Şube Müdürlerimiz, Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Karaman Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilcileri, İl Müdürlüğümüz personeli ve yetiştiricilerimiz katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Abdullah KAYA; ülkemiz ve ilimiz hayvancılığının geliştirilmesi ve dünya ülkeleri ile rekabet edebilir düzeye gelmesi için sektördeki gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğine değinerek, özellikle hayvancılık işletmelerinin alt yapılarının iyileştirilmesi ve hayvan refahının sağlanması ile et ve süt veriminin artacağını söyledi. 
Toplantıda katılımcılara Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile süt sağım robotu, yemleme robotu ve süt sağım sistemleri hakkında bilgiler veren firma yetkilisi Ziraat Mühendisi Murat ÇAMURCU, bu yatırımların IPARD kapsamında % 70 oranında desteklendiğini belirtti. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona ermiştir. 

 

yukarı çık