20 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ekrem Çavaş'ın Açıklaması

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ekrem Çavaş'ın Açıklaması

 İlimiz Ticaret Borsasının aylık toplantısı 14 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı.

Bizim buradaki amacımız insanlarımızın haklarını korumak ve borsamıza ve karamanımıza Güzel bir yer kazandırmak buda Yeni Şehir Mahallesi’nde değil çarşıda herkesin gelip gideceği sosyal faaliyet daha güçlü olacağına inanıyoruz dedi.

Yeni Şehir Mahallesi’nde  yeri alıp sonrada atıf bir hale gelmemesi bizim vicdanımız elvermiyor karşı gelmemizdeki sebebi budur diye sözlerine devam etti.

Toplantı sonrasında kurumumuzu ziyaret eden Karaman Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ekrem Çavaş ilimiz Yeni Şehir Mahallesi’nde mevcut bulunan 6 adet parselin Ticaret Borsası yönetimince satın alınmasıyla ilgili alınan kararı eleştirdi ve bu karara karşı olduğunu açıkladı.

Başkan Çavaş yaptığı açıklamasında “Borsa Yönetimi, Yenişehir Mahallesi’nde alımını yapmayı istediği altı adet parselin satın alınması kararını meclise getirdi. Borsa Yönetimince alınan parsellerin değerinin 500 bin Türk Lirası olduğu ve pazarlık yapıldığı belirtildi. Ben ve arkadaşlarım, arsanın ne amaçla alındığını öğrenmek istediğimizde bizlere, ticari amaçlı alınacağı söylenildi. Bu yapılan açıklama sonrasında bizler ise Borsa’nın ticaret amaçlı bir yer olmadığını, Ticaret Borsamızın görevleri arasında iki yüz yetmiş üyemizin menfaatlerini koruyup kollamak olduğunu belirttik. Alımının yapılmasının istendiği altı adet parselin değerlenme süresinin uzun olduğunu belirtmemize ve itirazlarımıza rağmen görüşlerimiz dikkate alınmadı. Toplantı süresince sürdürülen bu tutum karşısında Meclis toplantısını terk ettim. Biz yaptık oldubitti mantığıyla ne üyelerimize hizmet verilebilir ne de üyelerimizin menfaatleri korunabilir. Altını çizerek söylüyorum ki “Ticaret Borsası ticaret yapmaz, hizmet yapar”. Kaldı ki Yenişehir Mahallesinde bu parsellere yatırım yapmak ne derece mantıklı? Bu arsaların imar durumları nedir ve ileride ne olacak? Bir bilgi yok! Oda üyeleri ve personeli için bir proje de düşünülmüş olmaması bu alımın yanlış olacağını düşünüyoruz. Borsamızın alınan bu yanlış karardan biran önce dönmesini istiyorum” dedi.

yukarı çık