Kuraklık ve Don Çiftçiyi Vurdu: 100 Dekardan Sadece 4,5 Ton Arpa Alabildiler

Karaman’da kuraklık etkisini bu yıl da sürdürürken, geçtiğimiz aylarda yaşanan don olayı çiftçiyi adeta çaresiz bıraktı. En büyük zararı gören bölgelerden biri de Karaman’ın Dere (Fisandon) köyü oldu.

GÜNDEM Yayın: 16 Haziran 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 16.06.2025 14:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Geçtiğimiz yıl 100 dekarlık tarladan yaklaşık 35 ton arpa elde eden çiftçiler, bu yıl aynı tarladan sadece 4,5 ton ürün alabildi. Kuraklık ve don nedeniyle büyük şok yaşayan köylüler, elde ettikleri mahsulden kendi tohumluklarını dahi ayıramazken, biçerdöver maliyetini bile karşılayamaz hale geldi.

Zararın büyük olduğunu ifade eden çiftçiler, yetkililere çağrıda bulunarak, “Bu sene kuraklığın üzerine bir de don felaketi yaşadık. Mahsulümüz yok denecek kadar az. Devletimizden en azından banka borçlarımızın faizsiz ertelenmesini istiyoruz. Eğer hükümetimiz bize cansuyu vermezse, gelecek yıl bu yükün altından kalkamayız,” dediler.

Çiftçiler, acil destek olmaması halinde birçok ailenin üretimden çekilmek zorunda kalacağını ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.