Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Nisan 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Devlet Hastanesi Gastroenteroloji bölümüyle hizmetinizde

Devlet Hastanesi Gastroenteroloji bölümüyle hizmetinizde

Aylık yaklaşık 1000 poliklinik muayenesi.  300 kadar endoskopik işlem yapılan Gastroenteroloji bölümü Karaman’da tek olma özelliğine sahip. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sami Çiftçi tarafından yürütülen bölümde,  Karaciğer ve safra yolları ile ilgili Hastalıkların yanında kanser erken tanısı için işlemlerde yapılmakta.
Gastroenteroloji mide bağırsaklar ve karaciğer hastalıkları ile ilgilenen bilim dalıdır. Gastro latincede mide, enteroloji ise kabaca bağırsakları ifade eder. Gastroenteroloji uzman hekimleri, iç hastalıkları ihtisasını tamamladıktan sonra ilave olarak gastroenteroloji bilim dalında da ihtisas yaparlar.
Gastroskopi yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağının hastalıklarının tanısında en güvenilir yöntemdir. Manevra özelliği olan ucunda kameralı bir aletle ağızdan girilerek yapılır. İşlem öncesi midenin 6-8 saat boş kalması gerekir. İşlem sırasında sedasyon denilen yöntemle hastanın rahat olması sağlanır. Gerekli olgularda hastalıklı bölgeden inceleme için parça (biopsi) alınır. Mide kanaması olanlarda ilaveten kanamayı durdurucu yöntemler uygulanır.
Gastroskopi gastrit, reflü, ülser ve kanser tanısında en geçerli yöntemdir. Erken dönemde mide kanserleri de ancak gastroskopi ile tespit edilir ve başka organlara sıçramadan tanı alan vakaların tedavisi daha kolay olur
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık