Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ilimizin tek pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ilimizin tek pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen yeni koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ülkemizde çok sayıda hastane pandemi hastanesi olarak çalışmaya başlamıştır. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ilimizin tek pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük açıklanan verilerde sürekli üst sıralarda yer alan, nüfusuna oranla pozitif vaka sayısının oldukça fazla olduğu bilinen ilimizde hem pandemi hizmeti hem de normal hastaların takip ve tedavisine devam eden hastanemizde bu hassas ve yoğun süreçte sağlık çalışanlarımızın bir gününü sizlerle paylaşmak istedik.  
Salgınla mücadele kapsamında ‘’Covid-19 Tedavi Servisleri’’ ve “Olası Vaka Polikliniği” oluşturulan hastanemizde hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmak için yoğun bir çaba harcanmaktadır. Günlük yaklaşık 700 başvurunun olduğu, teşhis ve tedavi basamaklarının diğer hastalıklardan çok daha farklı ve zor olduğu bilinen pandemi bölümlerimizde hastalarımız sosyal mesafe, hijyen, hasta ve çalışan güvenliği ve pandemi dışı hasta grubunun güvenliği ön planda tutularak tedavi edilmektedirler.  Sağlık Bakanlığı güncel tanı ve tedavi kılavuzlarına göre uygun hastalardan uygun test ve numuneler alınıp hastaneye yatırılacak ya da evde takip edilecek hasta grupları belirlenmekte ve evde takip edilen hastalarımızın test sonuçları çıkar çıkmaz ilgili birimlerimizce adres teyidi yapılarak ilaçları hastanemiz tarafından evlerine kadar götürülmektedir. Ayrıca şüpheli ya da pozitif hastalarımızın toplu taşıma vasıtalarını kullanmamaları için 112 aracılığıyla hastanemize transferleri ve evlerine geri götürülmeleri sağlanmaktadır. Yoğun bakım ve servisler bulaşıcı hastalık durumuna göre tekrar düzenlenmiş olup yemek dağıtımından havalandırmasına, ziyaret düzeninden hasta takip şekline bakanlığımız ilgili kılavuzlarına uygun hale getirilmiştir. Gebe ve çocuklar için de ayrı Covid-19 poliklinik ve servisleri oluşturulmuştur. 
Salgınla en ön safta canları pahasına mücadele eden, bu süreçte hastalanan, hizmet verdiği servislerde ve yoğun bakımlarda hasta olarak yatan tüm sağlık personelimiz, üzerlerine düşen her görevi layıkıyla fedakârca yapmaya çalışmaktadırlar.
 Ülkemizin, bu salgın sürecinde bize ihtiyacı olduğu için işimizin başında severek kalmaya ve hastalarımıza bakmaya devam ediyoruz. Onların taburcu olduğunu, iyileşip evlerine gittiğini görmek bizim için çok büyük mutluluk kaynağıdır. Bu süreçte şifa ile taburcu edebildiğimiz yeni doğandan 93 yaşına, gencinden yaşlısına 5391 hastamıza ve görevi başında iken hasta olan yüzlerce sağlık çalışanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm Karaman halkımıza maskeli, mesafeli. hijyenli ve sağlıklı günler diliyoruz.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 2 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık