14 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

“ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

“ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili ve Anayasa komisyon üyesi Süheyl Batum, kendi abdestlerinden şüphelerinin olmadığını ve Cumhuriyeti bozuk sisteme bırakmayacaklarını ve teslim alacaklarını söyledi.

KMÜ’deki konferans öncesi CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’nın 306 maddesine göre suç işlediğini ve suçunun sabit olduğunu belirterek:

“Çok ilginç , çok zor bir süreçten geçiyoruz. 90 yıl öncede bu ülke zorgünlerden geçiyordu. O dönemki sorumlulara, Avrupalılar Sevr anlaşmasını imzalattılar. Dünya’yı birlikte yöneteceğiz diye kandırarak. Aynı durum şimdi ortada. Tayyip-Obama’da görmek  mümkün. ABD’de görüştüler iki konu var,, 1-Esed, 2-Açılım.Görüşme sonunda bekledim ki, bizleri kandırmada olsa, bir şeyler söylerler mi diye, ama maalesef olmadı. “

SURİYE’NİN ÇAPULCULARINA ASKER ÜNİFORMASI GİYDİRİLDİ

Batum, Ülkenin her şeyin sorumlusunun Başbakan olduğunu hatırlatarak:”Suriye’nin çapulcularını topladılar,askeri üniforma giydirdiler, Esed’le savaşmaya gönderdiler.Silahlarla resimler çektirdiler. Van depremzedelerine vermedikleri çadırları, çapulculara verdiler. ABD yetkilileri Gaziantep’de çapulcularla görüştü. Tayyi istiyor ki, yeni gemicikler alayım. Recep Tayyip Erdoğan savaşalım dedi, sonra Reyhanlı’da kaç kişi belli olmayan kayıplar verdik.Obama’da yaptıklarınızın arkasındayım diyor.Recep Tayyip Erdoğan suç işliyor ve 306 md. Göre, bunun karşılığı 12 yıl hapistir.Başbakan’ın kurtulma şansı yok. Obama gitti, beni kurtarın diye. Şimdi bekliyoruz, suç duyurusunda bulunsak, Adalet Bakanının olur vermesi gerekir, vermeyeceğine göre, zamanının bekliyoruz.”

ABDESTİMİZDEN SÜPHEMİZ YOK

CHP Eskişehir Milletvekili Batum, “Anneler ağlamasın, Kan Aksamın diyen” tek partinin CHP olduğunu belirterek:”Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de Anzaklara, Anneler ağlamasın dedi.Biz barışı biliriz. Bizim CHP olarak abdestimizden şüphemiz yok, bu sistemi bunlara bırakmayacağız, Cumhuriyeti teslim alacağız.”



 
yukarı çık