14 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

EN BÜYÜK YOLSUZLUK FAİZDİR

EN BÜYÜK YOLSUZLUK FAİZDİR

 Saadet Partisi Genel İdare Kurul üyesi ve Konya  Büyükşehir Belediyesi eski   Başkanı Mustafa Özkafa, en büyük yolsuzluğun faiz olduğunu ve Türkiye'nin hala faiz batağında sömürüldüğünü iddia etti.

'Yeniden Büyük Türkiye' konferansları kapsamında  “Türkiye'de ve Dünya'da Neler Oluyor” isimli konferans vermek üzere Karaman'a gelen SP GİK üyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisinin 10 yıldır iktidardan uzak tutulduğunu belirterek:”Biz SP olarak çok önemli icraatlar yapmış partiyiz. Milli Görüş iktidarında çok başarılı işlere imza atıldı ve bunun mimarı Erbakan hocamızdır. İktidar ortağı olmamıza rağmen Kıbrıs zaferini yapan bizleriz. Başta ABD olmak üzere yedi düvele rağmen  bu zaferi kazandık.Bundan tam 40 yıl önce Konya'ya motor fabrikasını açan, motor-traktör üreten biziz.40 yıl iktidarda kalsaydık bugün kendi uçağımızla seyahat ediyor, kendi jetlerimizle ülkemizi savunuyor olacaktık.”

En iyi maaş zamlarınının 54.hükümet zamanında kendilerinin yaptığını hatırlatan Özkafa:”Hatırlayınız 6 ayda çalışanlarımıza yüzde yüz zam veren iktidar bizdik. Buğdaya-pancara en yüksek ücreti verende bizdik.Şu anda Türkiye'nin dış ticaret açığı 100 milyar dolara ulaşmış durumdadır. 10 yılda 500 katrilyon faiz ödeyen bir ülke olduk.”

BATAN YUNANASTAN YÜZDE 3,5 LA BORÇLANIYOR? YA BİZ ?

Batmış bir ülke olarak lanse edilen Yunanistan ile Türkiye'nin kısa süre içerisinde borçlandığını belirten Özkafa:”Batan Yunanastan yüzde 3,5 ile borç alıyor, biz ise söylenenlere baktığımız zaman uçuyoruz ancak Türkiye yüzde 7 ile borçlanıyor.Yani batan ülkeden yüzde yüz daha fazlayız. Bakınız ABD başta olmak üzere Avrupa'da savaş yok. Ama İslam coğrafyasında harp var, gözyaşı var, ölüm var, açlık var.Bunun izahı ise Müslümanları birbirlerine düşürdüler. Erbakan hocamızın deyimiyle Türkiye'de Demokrasi yok, Demokratur vardır.3 partiye hazineden yapılan devlet yardımı 200 trilyonlarıdır. Resmen sömürülüyoruz.Faize ve borç batağına doğru sürükleniyoruz. 10 yılda ödediğimiz faiz ile 10 bin Tümosan motor fabrikası yapabilirdik. En büyük yolsuzluk faizdir”

yukarı çık