14 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN CHP İLÇE BAŞKANI KAĞNICI HÜKÜMET'E YÜKLENDİ

KARAMAN CHP İLÇE BAŞKANI KAĞNICI HÜKÜMET'E YÜKLENDİ

 Anayasa’nın 135.maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşu olan ve 1954 yılında kurulan TMMOB, bünyesinde 24 oda ve 410 bin üyesi ile etkin bir sivil kuruluşuyken, vize ve onay yetkisinin kaldırılmasıyla işlevsiz hale getirilmiştir. Meclis’te gece yarısı ‘’Torba yasa’’ görüşülürken, AKP’lilerin son dakikada verdikleri korsan öneriyle kabul edilen düzenleme, özünde TMMOB’nin kolunu kanadını kırma operasyonudur. Çünkü, TMMOB örgütlülüğünün, mühendislerinin, mimarlarının, şehir plancılarının bir talebine dayalı olmadan gerçekleşen TMMOB yasasındaki değişiklik, örgüt şeması, seçim, seçimde temsil, vesayet ilişkisini değiştirmekte ,örgüt şemasında birlik varlığını korumakta, ancak birliğin hak ve yetkileri tümüyle yok etmektedir.

AKP Türkiye’yi kendi siyasi çıkarları için dikensiz bir gül bahçesine dönüştürmeyi ve güdülebilir bir toplum yaratarak ülkenin toplum gücünü ele geçirerek kontrol etmek istemektedir. Hiç kuşku olmasın ki, sırada Türkiye Barolar Birliği ile Türk Tabipler Birliği ve benzeri meslek örgütleri bulunmaktadır.

Türkiye ne yazık ki, AKP’nin ileri demokrasi numaralarıyla faşizme demir atmış durumdadır. İktidarı sarsan Gezi parkı protestolarına destek veren kişi ve kurumlar acımasızca cezalandırılırken, siyasi linç adeta silah olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Kentlerin üzerindeki kirli emellerine, rant oyunlarına engel olarak gördüğü TMMOB‘yi bertaraf ederek kendine "dikensiz bir gül bahçesi" yaratmak isteyen AKP İktidarı, dün gece yarısı yaptığı operasyonla;

-Ülke kaynaklarının talanına karşı çıkan TMMOB‘yi ve bağlı odalarını işlevsizleştirmektedir,

-Kamu kaynaklarının talanını merkezileştirmektedir,

-Yerinden yönetim kuruşları olan belediyeler ve meslek odalarının Anayasa‘ya rağmen hak, yetki ve görevlerini ellerinden almaktadır,

- Mimari projeleri Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamından ve eser olmaktan çıkarmaktadır.

Anlaşılıyor ki, AKP demokrasinin temel taşlarından bir olan sivil toplum kuruluşlarını ve yetkilerini budayarak Türkiye’nin demokratik refleksini felç etmeyi kafasına koymuştur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘’Başkanlık’’ yolunu açmak için gözünü iyice karartan AKP bilmelidir ki, Türkiye asla demokratik Cumhuriyet’ten vazgeçmeyecektir.

M.CEM KAĞNICI Mrk. İlçe Bşk.   Hükümete Fena Yüklendi

 

İsmet Paşa Caddesi Gümüşler İşhanı kat:1 Karaman Tel:0338 213 49 40 Bel.Geçer:0338 214 15 75

 

bilgi@chpkaraman.org chpkaraman@hotmail.com

yukarı çık