15 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

KOCA KARI İLACLARIYLA HASTALIK TEDAVİ EDİLMEZ

KOCA KARI İLACLARIYLA HASTALIK TEDAVİ EDİLMEZ

 Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Dermeği’nin düzenlemiş olduğu eğitim çalışmasına katılmak için Karaman ‘a geldi.

Eğitim çalışmasının tamamlanmasının ardından Kamalak, partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek ülke gündemini değerlendirdi.

Genel Başkan Kamalak, terör meselesi 30 yıldan buyana Türkiye’nin başını ağrıtan çok önemli bir sorundur. Şuan gündemde yoğun bir şekilde bu sorunun çözümü konusunda İmralı süreci vardır. Biz Türkiye’de kanı durduracak olan her türlü girişime destek vermeye hazırız ve vermeye de devam edeceğiz. Peki İmralı sürecine ne diyorsunuz denildiğinde bizim samimi kanaatimiz odur ki İmralı’dan barış çıkmaz. Niye çünkü her şeyden önce hukukumuza göre bu devletin hukukuna göre hapisteki bir kimsenin irade özgürlüğü yoktur. Yapmış olduğu sözleşmeler dahi geçerli değildir. Kaldı ki İmralı’nın yani Öcalan’ın terör örgütüne hakim olduğu da düşünülmelidir. Eğer terör Abdullah Öcalan’ın talimatları doğrultusunda onun güdümünde olmuş olsaydı, o yıllardır içeride. Terörü bitirip dağıtması gerekirdi. Şimdi biz şunu demek istiyoruz, terörü gerçekten durduracaksanız terörü doğuran sebeplere inmek lazımdır. Terör niye doğdu, hadi doğdu onu besleyen büyüten sebeplere eğilmek lazımdır. Terörü destekleyen hususları ortadan kaldırmak lazımdır. Kaynakları nedir. Milyarlarca dolardan bahsediliyor bunlar nereden geliyor.  Türk silahlı kuvvetlerin ellerindeki silahlar gibi mükemmel silahlar var terör örgütünün elinde, bu silahların kaynağı nedir. Hangi ülkeler teröre destek veriyor. Bunları bilmek lazımdır. Yani bataklığı kurutmadan sivri sinekle mücadele etmek sonuç vermez. Koca karı ilaçlarıyla derin bir hastalığı tedavi edemezsiniz dedi.

Yeni Anayasaya da değinen Kamalak, “Anayasa yapacaklarmış yapamazlar. Atatürk milliyetçiliğin den bahsediyorlar. Ben diyorum ki samimisiniz gelin o halde gerçekten Atatürkçüysen Atatürk’ün ilk Anayasasını kabul edelim. 1924 Anayasasını var mısınız. Oraya gelince yok derler. Niye o anayasada bu milletin birleştiren temel unsur vardır oda İslamdır. Ondan korkarlar. Onu dışladıkları sürece de bu birliği sağlayamazlar diye konuştu.

Süt Bankasının kurulmasıyla ilgili soruya ise Kamalak, Herkesin bir bakış açısı olur. Bir Müslüman olarak biz İslam penceresinden bakarız. Bu alanda İslam ne diyorsa o olmalıdır. İslam da bildiğimiz kadarıyla süt kardeşliğini ve evliliği yasaklıyor. Yani bizim sistemimize göre, bana göre uygun olmayan bir yaklaşımdır. Asıl itibariyle soru din adamlarımıza sorulması gerekir diye düşünüyorum dedi.

yukarı çık