14 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Mevlid Kandili Mesajı

Mevlid Kandili Mesajı

 (s.a.v.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur.  Bilindiği üzere bu mübarek gece 'Mevlid Kandili' olarak idrak edilmektedir.

"Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için önemli bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. İnsanlığa rahmet kapılarını açacak bir fazilet güneşi doğmuştu. İnsan hayatına yegane örnek olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir."

 "Onun rehberliğinde insanlar aydınlanmaya, kötülükler iyiliğe dönüşmeye başlamış; adeta cehalet asrı bir saadet asrı olmuştu. Nihayet asır, asırlara taştı. Ve o, çağlar ötesiyle kucaklaştı. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa gönderilmiştir. O her zaman dilimindeki insana örnek ve rehber olarak Allah tarafından bu dünyaya gönderilmiştir".

"Hz. Peygamber'i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü onun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.

Bu düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin  Peygamberimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olmasını diler, tüm insanlığın barış, huzur, güven ve muhabbetini kuvvetlendirmesini temenni ederim."

 Kerim Dereli

 Ak Parti İl Başkanı

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i asrın idrakine taşımak, O'nun güzel hatırasını, içimizde, işimizde, hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşamak ve yaşatmaktır. O'nu anmak demek, O'nu anlamak ve örnek edinmektir. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir.

 

"Kuran-ı Kerim'de 'Yüce bir ahlak üzere' olduğunu ve tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, Peygamberlik zincirinin son halkası olan Sevgili Peygamberimizin (SAV) hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili'ni idrak edeceğiz.

Kur'an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Peygamber, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O'nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an'ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, değerli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum." 

yukarı çık