14 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

SPOR BAKAN YARDIMCISI TEKİN SİYASET AKADEMİSİNDE DERS VERDİ

SPOR BAKAN YARDIMCISI TEKİN SİYASET AKADEMİSİNDE DERS VERDİ

 Ak Parti il teşkilatındaki toplantıya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç.Dr.Yusuf Tekin, İl Başkanı Kerim Dereli,Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Merkez ilçe Başkanı Celalettin Güngörer ile  siyaset akademisi öğrencileri ile kalabalık bir partili katıldı. Bakan Yardımcısı Tekin, bunun siyasi bir toplantı olmadığını belirterek başladığı konuşmasında:”Devlet niye var,bunu iyi irdelemek gerekiyor. Devleti olmayan bir kişi aklına gelen her şeyi yapabilir.Birileri ile birlikte yaşamak istersen, bu hakların yarısını kaybedersin.İnsan toplumsal bir varlıktır.Temel hak ve hürriyetlerden asla vazgeçilmez.Devletin varlık sebebi vatandaştır, biz varsak devlet vardır.”

12 EYLÜLDE İDAMLAR OLDU

Spor Bakan Yardımcısı Doç.Dr.Yusuf Tekin:”12 Eylül sabahı darbe ile uyandık ve bu süreçte çok sayıda insanımız yargılanmadan asıldı, cezalar aldı.O şartlar altında devleti nasıl savunalım ?Demokrasiye hepimiz katkı sağlarsa, devlet varlığını devam ettirir.aklara Devlet müdahale etmemeli. Devlet ile vatandaş arasındaki sözleşme Anayasadır. 1961 anayasında, devlet benim canım isterse müdahil olurum demiş, 1982 anayasasında ise müdahil bir anlayış ile karşı karşıya kaldık. Bunlar mutlaka revize edilmeli.Düşüncenin bile suç olduğu bir anlayıştı.”

DARBE KİŞİYE DEĞİL TOPLUMA YAPILIR

Darbenin her an kapılarında olduğunu söyleyen Tekin:”Darbeler kişiye değil, topluma yapılır. 1960 ihtilali Menderes’e, 1980 ihtilali Demirel’e karşı yapılmadı, topluma yapıldı. Çünkü halkın seçtiği  kişiler darbe ile uzaklaştırıldı.Vatandaşın iradesine saygısızlık yapılmıştır.Ak Parti iktidarı bir devrimdir.”


yukarı çık