Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

26 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Bu Gelenek Dünya’da İlk Karaman’da Yapıldı

Bu Gelenek Dünya’da İlk Karaman’da Yapıldı

 Karaman Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir hizmetini daha ekledi. Adına “İmaret” konulan Aş Evi, bugün dualarla açıldı.

Karaman Belediyesi geçmişimizden gelen geleneğimizi, kültürümüzü sürdürmeye devam ediyor. Osmanlılardan gelen İmaret kültürü artık Karaman’da da hizmet verecek. Fakir, kimsesiz ve yolda kalmış vatandaşlarımız yeni açılan Aş Evi ile günde 3 öğün yemek yiyebilecekler.

Açılış törenine Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’nun yanı sıra; Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Mahalle Muhtarları, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı.

“Bu Gelenek Dünya’da İlk Karaman’da Yapıldı”   

İmaret ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Aş Evi’nin günde yaklaşık 200 kişiye 3 öğün sıcak yemek vereceğini ve atalarımızdan gelen bu kültürü yardımsever vatandaşlarımızdan gelen katkılarla yürüteceklerini söyledi. Dünya’da bu geleneğin ilk olarak Karaman’da yaptırılan şu an İmaret Camisi diye bilinen eserde başlatıldığının altını çizen Başkan Uğurlu: “Buradan yoksullar, garipler ve yolda kalanlar istifade edecek. Hemen yanı başındaki Hayır Çarşısı ile bir bütün olarak planlandı. Bildiğiniz üzere bizim bir meydan projemiz var. Bu alan da bu projenin içerisinde ve ileriki günlerde yıkılacak. Şimdilik buraya fazla masraf etmeden bu şekilde düzenledik. Daha sonra burayı büyük ve daha fonksiyonel bir ortama taşıyacağız” dedi.

“Buranın belediyeye hiçbir yükü yok“

Tespit edilen ihtiyaç sahibi kişilere verilen kartlarla Aş Evi’nden istifade edilebileceğini söyleyen Uğurlu: “Bu küçük yer şimdilik bir başlangıçtır. Bu tür hizmetler belediyemiz için küçük bir adım, ama insanlık için büyük bir adım olacaktır. Çünkü yardımlaşmak, paylaşmak insanlık adına en önemli hadiselerdir. Ümit ediyorum ki bu başlangıç ileride bir çığ gibi büyüyecektir. Buranın belediyeye hiçbir yükü yok. Çalışanlar kendi personelimiz ve tamamen yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla, bağışlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla bu hizmet yürütülecek” şeklinde konuştu.

İmaret’in açıldığı ilk gün vatandaşlara çorba ve etli pilav ikram edildi. 





Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık