Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

08 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’DE ‘BİYOMÜHENDİSLİK ALANINDA BİYOMEDİKAL’ SEMİNERİ

KMÜ’DE ‘BİYOMÜHENDİSLİK ALANINDA BİYOMEDİKAL’ SEMİNERİ

 Biyomühendislik Alanında Biyomedikal’ konulu eğitim semineri düzenlendi. Prof. Dr. Sadık Kara ve Yrd. Doç. Dr. Şükrü Okkesim’in sunumunu yaptığı seminere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Biyomedikal Mühendisliği ve Yeni Ufuklar

 

Biyomedikal mühendisliği hakkında bilgiler veren Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kara, biyomedikal alanında bireysel çalışmanın zorluklarına değinerek, bilimin geliştiği her ortamda esneklik ve takım çalışması bulunduğuna dikkat çekti.

 

Biyomedikal mühendisliği alanında ortak çalışma ve bireysel çalışmanın artılarını ve eksilerini değerlendiren Prof. Dr. Kara, ortak çalışmanın;  sabırlı olma kabiliyetinin geliştirilmesi, grup halinde terfi ve sonuçlar hakkında öngörü aşamasının gelişmesi bakımından avantajları olduğunu belirtirken, buna karşın sürdürülebilme zorluğu, yönetimsel karmaşa ve konunun genişlemesine bağlı olarak derinliğin azalması gibi dezavantajlar yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Biyomedikal mühendisliğinin tarihçesi ve katkı sağladığı alanları anlatan Prof. Dr. Sadık Kara, biyomühendislik çalışmaları ile kanser, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, rehabilitasyon gibi pek çok alanda biyomühendislikten yararlanıldığını söyledi.

 

“Teknolojiye âşık olmamak gerekiyor”

 

Çevre ve insan arasındaki etkileşim konusunda da bilgiler aktaran Prof. Dr. Sadık Kara, şehirleşmeye bağlı olarak insanların maruz kaldıkları hastalıkların arttığını söyledi. Prof. Dr. Kara, “Zaman ilerledikçe teknoloji de büyük bir hızla gelişiyor. Teknolojideki bu gelişime bağlı olarak insanlardaki hastalık oranının da yükseldiği ortaya çıkıyor. Teknolojiye âşık olmamak gerek. Teknolojiyi yeterli ölçüde, sömürmeden kullanmak temel prensibimiz olmalı ve insanlar yaratılışına uygun bir şekilde yaşamalı.” şeklinde konuştu.

 

“Haberkolik olmamalıyız”

 

Teknolojinin yanı sıra medyanın da insan üzerindeki olumsuz etkilerinden söz eden Prof. Dr. Kara,  televizyonda görmüş olduğumuz renklerin bile insan psikolojisi üzerinde etkisi olduğunu söyleyerek, “Günlük olayları, kamuoyunu ilgilendiren haberleri takip etmekte elbette ki sakınca görülemez. Aynı haberi tatmin olmayıp başka kanallarda da izlemek insan psikolojisi üzerinde zaman içerisinde tahribat yapabiliyor. Haber izlemeliyiz fakat haberkolik olmamalıyız.” dedi.

 

Prof. Dr. Sadık Kara’nın ardından söz alan Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Okkesim ise sağlık sorunlarının teşhisi konusunda kullanılan cihazlar ve bu cihazların teknolojik gelişimini anlattı. Uygulanan tedavi yöntemleri ve amaçlarını aktaran Yrd. Doç. Dr. Okkesim, yapılan tedavilerle ilgili slayt gösterimi yaptı.

Prof. Dr. Sadık Kara ve Yrd. Doç. Dr. Şükrü Okkesim’e plaket verilmesiyle etkinlik son buldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık