15 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

50. Yıl Anısına Dikilen Göç Anıtı Törenle Açıldı

50. Yıl Anısına Dikilen Göç Anıtı Törenle Açıldı

Karaman Belediyesi ve Hollanda Karamanlılar Federasyonu tarafından tren garı önüne yaptırılan Göç Anıtı’nın açılış törenine; Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 22-23 ve 24. dönem milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Hollanda Karamanlılar Federasyonu Başkanı Mustafa Duyar, Hollanda Karamanlılar Federasyonu Onursal Başkanı Uğur Şen, Daire Müdürleri, Yurt dışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimiz ve vatandaşlar katıldı.
    Açılış öncesi konuşan Hollanda Karamanlılar Federasyonu Başkanı Duyar ve Onursal Başkan Şen, Karaman’dan yurt dışına ilk göçün 1964 yılında başladığını belirterek; anıtın yapılış hikâyesi, vakıf çalışmaları ve yurt dışında yaşayan Karamanlı vatandaşlarımızın durumu hakkında bilgiler verdi.
    Karaman Valisi Murat Koca ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da, Karaman’dan yurt dışına işçi göçünün 50. yılı anısına dikilen Göç Anıtının, Karaman Tren Garı’nda güzel bir hatıra olarak kalacağını söylediler.
    Konuşmaların ardından Göç Anıtı, davetliler tarafından açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Törenin sonunda Hollanda Karamanlılar Federasyonu tarafından Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Milletvekili Recep Şeker’e günün anısına Göç Anıtının minyatür heykelini hediye ettiler.     

 

yukarı çık