Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

09 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

BU RAMAZAN KARAMAN BELEDİYESİ NELER YAPIYOR?

BU RAMAZAN KARAMAN BELEDİYESİ NELER YAPIYOR?

 Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Ramazan Ayı dolayısıyla Karaman Belediyesi olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve çok hareketli geçecek Ramazan akşamları planladıklarını söyledi.

Başkan Uğurlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayı’nın atmosferine uygun etkinlikler yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

“On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan başlıyor. Bizler de Karaman Belediyesi olarak bu mübarek ayı hep birlikte idrak edecek olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ay; sosyal dayanışma, kaynaşma ve barışın vücut bulduğu, manevi olarak ruhlarımızın yıkandığı, ahlâken yüceldiğimiz bir rahmet denizi ve en önemli manevi iklimlerden biridir. Bu ayın manevi atmosferinden milletçe faydalanacağımızı ümit ediyorum. Belediye olarak Ramazan Ayı’nda üzerimize düşen görevi lâyıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bütün vatandaşlarımızın Mübarek Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Ramazan Ayı boyunca değerli hemşerilerimize dolu dolu bir Ramazan Ayı yaşatacağımızı ümit ediyorum”

 Gönüller İftar Sofralarında Buluşuyor

Belediyenin geleneksel hale getirdiği iftar sofrası, bu yıl daha fazla mahalleyi kapsayacak. Toplam 13 mahallede kurulacak olan iftar sofralarının yanı sıra bu mahallelerde çeşitli etkinlikler yapılacak.

 Kale’ye Hasretlik Sona Eriyor

Bu yıl Ramazan etkinlikleri Kale de yapılacak. Her akşam birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı etkinliklerde; ilahiler, orta oyunları, tasavvuf konserleri, mehteran ve ilginç gösteriler sunulacak. Ayrıca Kale’nin etrafına kurulan stantlarda yer kiralayan esnaflar da Ramazan’ın bereketini Karaman Kalesi’nde yaşayacak.  

 Hayır Çarşısı Onların Yanında

Hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle, veren el ile alan eli buluşturan Hayır Çarşısı’nda hazırlıklar sürüyor. Ramazan ayı içerisinde de yardıma muhtaç vatandaşlarımız, Hayır Çarşısı’nda gıdadan giyime tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

 Denetimler Arttı

Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretimi yapan işletmeleri sıkı denetime aldı. Hijyenden taşıma kurallarına kadar her şeyin ince elenip sık dokunduğu denetimlerde, kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine uyarı ve cezalar uygulanıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık