15 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

GİRİŞİMCİ KADINLARINA PLAKET

GİRİŞİMCİ KADINLARINA PLAKET

 Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Murat Koca’nın eşi Vildan Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in eşi Zeynep Sönmez ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay’ın eşi Ahsen Toktay ve kadın girişimciler katıldı. Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2007 yılında başlatmış olduğu Kadın Girişimciler Kurulu oluşturulması çalışmaları tüm illerde uygulanmış olup, ilimizde de ilk olarak 2008 yılında Kadın Girişimciler Kurulu oluşturulmuştur. Bu tarihten beri Kadın Girişimciler Kurulumuz Karaman’da bulunan tüm kadın üyelerimize ulaşmaya çalışmış ve beş kişi ile başlayan kurul bugün 185 kadın girişimciye ulaşarak bir birliktelik yakalamıştır. İlimizde en çok vergi ödeyen kadın girişimcimize, en genç kadın girişimcimize, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun ilk başkanına ve yıllardır Kadın Girişimciler Kurulu’nun başkanlığını yaparak bu günlere getiren Şerif Hanım Kızık’a huzurlarınızda şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür ediyor ve kutluyorum. Bu vesile ile tüm katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif Hanım Kızık’da yaptığı konuşmada kendi yaşamından kesitler vererek bugünlere kolay gelmediğini çok çalışarak, emek sarf ederek bugünkü konumuna ulaştığını söyledi.
Plaket verilecek kadın girişimcilerin kısa özgeçmişlerinin okunmasının ardından Karaman’ın ilk kadın sanayicisi Şerif Hanım Kızık’a plaketini Vali Koca’nın eşi Vildan Koca verdi.
En çok vergi ödeyerek ülke ekonomisine katkı sağlayan kadın girişimci Som Ambalaj Yönetim Kurulu üyesi Serap Ateş İngöz’e, plaketini Belediye Başkanı Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, Karaman’ın ilk Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fatma Şan’a plaketini Emniyet Müdürü Sönmez’in eşi Zeynep Sönmez, Karaman’ın en genç girişimci kadını Sevim Sesal’a ise plaketini Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay’ın eşi Ahsen Toktay verdi.







yukarı çık