17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

2013 YILI 1. EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ USUL VE ESASLARI

2013 YILI 1. EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ USUL VE ESASLARI

 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu gereği İlimiz 15.01.2008 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçmiştir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının 17.12.2012 tarih ve 26310 sayılı onaylarına istinaden 2 (iki) yeni aile hekimliği pozisyonuna aile hekimliği ek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde 25.05.2010 tarih ve 27591 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümleri ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri konulu 05/11/2012 tarih 929 sayılı yazısında belirtilen;
“1) Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından sözleşmeli aile hekimi/aile sağlığı elemanı olmak üzere müracaat eden personel, kurumlarınca muvafakat verilmesi halinde yerleştirme işlemine alınacaktır.
2) Halen sözleşmeli aile hekimi/aile sağlığı elemanı olarak görev yapan ve zımni olarak aile hekimliği uygulamasına geçmesi için muvafakat verilen personelin mevcut durumları sözleşmeli olduğu müddetçe ve sözleşme yenilenirken de korunacaktır.
3) Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları kadro ve pozisyonlarında görevli aile hekimliği uzmanları dışındaki diğer uzman hekimlere muvafakat verilmeyecek olup bu personele muvafakat verilmesine ilişkin kriter belirleme çalışmalarının tamamlanmasını müteakip gerekli duyuru yapılacaktır.
4) 4924 sayılı Kanuna tabi olarak görev yapan sözleşmeli personel , sadece pozisyonunun vize edildiği ilçe sınırları içindeki aile hekimliği birimleri için sözleşme imzalayarak aile sağlığı elemanı olabilecektir.
5) 3359 sayılı Kanun kapsamında Devlet hizmeti yükümlüsü olarak görev yapan hekimler (aile hekimliği uzmanları dahil), sadece kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki aile hekimliği pozisyonlarına başvurarak yerleşebilecektir.
6) Bir sertifikaya sahip olması nedeniyle özellikli birimlerde görev yapan ( diyaliz sertifikası , yoğun bakım hemşireliği sertifikası v.b) ve aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen personel için, ilin hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurularak muvafakat verilip verilemeyeceğine personelin kadrosunun bulunduğu kuruma göre İl Sağlık Müdürlüğü , Halk Sağlığı Müdürlüğü veya Kamu Hastane Birliği genel sekreterliğince karar verilecektir.
7) Aile Hekimliği uygulamasında görev almak için başvuruda bulunanlar arasında hizmetin ifasından kaynaklı veya hekimlik mesleğiyle bağdaşmayan suçlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (a) bendinin 5 inci fıkrasına göre adli yönden incelemesi devam eden ve bu nedenle de aile hekimliği uygulamasında görev almasında sakınca bulunan personelin dosyaları Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna gönderilerek, Kurumca muvafakat verilmesi halinde yerleştirmeye alınacaktır.
8) Bakanlık ve Bağlı Kuruluşları taşra teşkilatında görev yapmakta olup yukarıda sayılan maddelere girmeyen tüm personele aile hekimliği uygulamasında görev alabilmesi için muvafakat verilmiştir.
9-) 28/03/2011 tarihli ve B.10.0.THS.0.20.00.01/11017 sayılı yazı yürürlükten kaldırılmıştır” hükümleri uygulanacaktır. 

“Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği (R.G.:Tarih:25/05/2010 Sayı:27591)” Ek-1, 2. Madde, 6.fıkrasında “Aile hekimliği pozisyonunda göreve başlayan sözleşmeli aile hekimi, bu pozisyonda fiilen bir yıl çalışmadan aynı ilde başka bir aile hekimliği pozisyonuna nakil talebinde bulunamaz” hükmü yer almakta olup; Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın 14.09.2012 tarih ve 554 sayılı yazısına istinaden; bir yıllık fiilen çalışma süresinin hesaplanmasında, yıllık izin, hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışmadan sayılacak, ancak mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise fiili çalışmadan sayılmayacaktır. 

Yerleştirme işlemleri 24/01/2013 günü saat 14.30’ da Aile Hekimliği Yerleştirme Komisyonu huzurunda Karaman Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacaktır. Başvurular; 23/01/2013 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecektir. 
Tercih alım ilanı Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün internet sayfasından ilan edildiği tarih itibari ile tebliğ yerine geçerlidir. 
Müracaatların şahsen yapılması gerekmekte olup; posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Bu duyuru metninde yapılacak herhangi bir değişiklik veya ilave, Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün internet sayfasında ilanen duyurulmak üzere yayınlanacaktır.
İlanda belirtilmeyen hususlarda ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
30.10.2012 tarih ve 27801 sayılı Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ile Sözleşme Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 2. bölümündeki 5. maddenin 2. fıkrası gereğince 2013/1 Ek Tercih ve Yerleştirme İşlemleri’ne başvuracak tabip ve uzman tabiplerden;
- 75 yaşından gün almış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
- 65 yaşın üzerinde olanların başvurularının kabulü için başvuru evrakları arasında sağlık durumlarının aile hekimliği görevini yapmaya engel teşkil etmeyeceğine ilişkin “Sağlık Kurulu Raporu”nun yer alması gerekmektedir.
- Aile hekimliği açısından cezalı durumda olanların başvuruları geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.
- Karaman İlinde Kamu Görevlisi olarak yeni göreve başlayacak olanların başvuruları, başvuru anında bahsi geçen görevlerine henüz resmen başlangıçlarını yapmamış olmaları halinde, geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.


YERLEŞTİRME İŞLEMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

1) Aile Hekimliği ek yerleştirme işlemi, yukarıda bahsedilen Yönetmeliğin ilgili maddeleri dikkate alınarak yapılacaktır.
2) Yerleştirme işlemine, adayın kimlik belgesiyle birlikte bizzat kendisinin gelmesi şarttır. Ancak hastalık raporu, acil durum, yakının vefatı vb. mücbir bir mazereti olanlar noterden “Karaman İli Aile Hekimliği Ek Yerleştirme gününde sıram geldiğinde şahsım adına yer belirleme ve sözleşme yapma yetkisini ……….kimlik nolu …………….ya veriyorum’’ ibaresi olan vekaletname ile vekil kıldıkları kişi katılabilir.
3) Yerleştirme salonuna başvuruda bulunan adaylar kimlik kontrolü ile komisyonun belirleyeceği sayıda gruplar halinde alınacaktır.
4) Tercih etme sırası kendisine gelmiş olan aday, dilerse tercih hakkını daha sonra kullanmak üzere erteleyebilir veya hakkından feragat edebilir.
5) Boşalan Aile Hekimliği Birimini seçen hekim, Aile Sağlığı Merkezi’nde tahsis edilen poliklinik odasını da seçmiş olacaktır. 
24/01/2013 tarihinde ek yerleştirme işlemi sonucunda yerleşen hekimler 01/02/2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sözleşme imzalayacaklar ve 01/02/2013 tarihinde göreve başlayacaklardır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYULACAK ÖNCELİK SIRALAMASI
İlimizde aile hekimliği pozisyonlarına yerleştirme işlemi ilgili yönetmelik çerçevesinde aşağıdaki sıralamaya göre yapılacaktır:
a) Askerlik dönüşü veya doğum sonrası bir defalık tercih hakkı bulunan aile hekimleri. Bu grupta bulunan aile hekimlerinde öncelik sıralaması askerlik veya doğum sonrası kamu görevine başlama tarihidir. Kamu görevlisi olmayan hekimler için ise müdürlüğe başvuru tarihidir.
b) Yerleştirme sırasında aile sağlığı merkezinde 25.05.2010 tarih ve 27591 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin ikinci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendindeki birinci grubun yerleştirilmesinde belirtilen uzman aile hekimliği kontenjanı var ise o pozisyona önce aile hekimliği yapan aile hekimliği uzmanları daha sonra ise kadrosu veya pozisyonu pilot ilde olan aile hekimliği uzmanları.
c) 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununa tabi olarak pilot ilde sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapanlar, aile hekimi olma hakkını kazanmakla beraber idari görevlerinden ayrılmaları uygun görülmeyen il sağlık müdürü, müdür yardımcıları veya şube müdürleri ile pilot ilde aile hekimi iken askerlik dönüşü veya doğum sonrası bir defalık tercih hakkını kullanmayan aile hekimleri. 
ç) Varsa yedek liste.
İlk yerleştirme esnasında yedek listeye giren hekimler müteakip yerleştirmede sıra kendilerine gelmesine rağmen yerleşmezler ise yedek listeden çıkarılırlar.
d) Kadrosu veya pozisyonu pilot ilde olan tabip/uzman tabipler.
Halen sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapan personelin boş pozisyonları tercih etmesi halinde bu personelin boşalttığı pozisyonlar ile birlikte tüm yerleştirme işlemleri tek oturumda tamamlanır.
Aile hekimliği pozisyonunda göreve başlayan sözleşmeli aile hekimi, bu pozisyonda fiilen bir yıl çalışmadan aynı ilde başka bir aile hekimliği pozisyonuna nakil talebinde bulunamaz. Bir yıllık fiilen çalışma süresinin hesaplanmasında, yıllık izin, hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışmadan sayılır. Ancak mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise fiili çalışmadan sayılmaz. Bu kısıtlama uygulamaya geçilen pilot ilde ilk bir yıllık dönemde uygulanmaz. 

YENİ AÇILAN EK YERLEŞTİRME YAPILACAK OLAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİ


SIRA NO TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ A.H.B KODU A.H.B NÜFUSU MOBİL NÜFUSU ASM GRUBU ASE DURUMU
1 Merkez Toplum Sağlığı Merkezi 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Merkez 74 Nolu AHB 70.01.74 0 0 D Yok
2 Merkez Toplum Sağlığı Merkezi 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Merkez 75 Nolu AHB 70.01.75 0 0 D Yok


KARAMAN İLİNDE 2013-1. EK YERLEŞTİRME İŞLEMİNE MÜRACAAT EDECEKLERDEN İSTENİLEN BELGELER

İlgili yönetmelik gereğince; pilot ilde herhangi bir nedenle aile hekimliği pozisyonlarında boşalma olması veya nüfus hareketleri gibi nedenlerle yeni pozisyonların ihdası yapıldığında aşağıdaki belgeler istenecektir. Bu belgeler Müdürlüğümüz evrak kayıt biriminden kaydı yapıldıktan sonra Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi’ne teslim edilecektir.
Aile hekimliği bölgesini ve kodlu aile hekimliği birimini seçmiş olan hekim, aile sağlığı merkezinde aynı kodlu aile hekimliği birimine tahsis edilmiş olan poliklinik odasını da seçmiş olacaktır.


Müracaat işlemlerinde hekimlerden istenen belgeler;

1-Aile Hekimliği Başvuru Formu
2-Aile Hekimliği Sertifikası (İlimizde Aile Hekimliği Uygulaması öncesi görev yapan hekimlerden istenecektir.)
3-Destek Hizmetleri Biriminden onaylı hizmet puanı.
4-Destek Hizmetleri Biriminden çalıştığı pozisyonda fiilen bir yılını tamamladığına dair onaylı belge (Halen çalışan aile hekimleri için)


Dr. Ali Rıza ALTUNSOY
Halk Sağlığı Müdürü

KARAMAN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
www.karamanhsm.gov.tr
yukarı çık