15 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

BAKANLIK YETKİLİLERİNDEN TAM NOT

BAKANLIK YETKİLİLERİNDEN TAM NOT

 2006 yılından itibaren İlimizde düzenlenen Üreme Sağlığı eğitimleri; Üreme Sağlığına Giriş, Aile Planlaması, Güvenli Annelik, Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı Hizmetleri, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar modüllerinden oluşmaktadır.

 

Eğitimler, Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve hastanelerde görev yapan Ebe ve Hemşirelere yönelik olarak 15 günlük dönemler halinde gerçekleştirilmektedir.

 

Bu eğitimlerin yerinde değerlendirilmesi kapsamında; T.C.Halk Sağlığı Kurumu, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü Üreme Sağlığı Eğitim Merkezinde (Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde) yapılan, Güvenli Annelik Modül Eğitimine Ankara İli İzleme ve Değerlendirme Ekibinde yer alan Gülümser ŞEN ve Şükran SAMANCI tarafından ziyaret yapılmıştır.

 

Ziyarette Bakanlık yetkilileri eğitim sunumlarını çok başarılı bularak, bu eğitimlerden Karaman İlindeki ilgili tüm personelin faydalanmasının önemli olduğunu belirtmişlerdir.



Ziyarette Bakanlık yetkilileri eğitim sunumlarını çok başarılı bularak, bu eğitimlerden Karaman İlindeki ilgili tüm personelin faydalanmasının önemli olduğunu belirtmişlerdir


yukarı çık