Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Nisan 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Ereğli Belediye Başkanı Obrukçu Tüketici kredisi ile takımını ligde tuttu

Ereğli Belediye Başkanı Obrukçu Tüketici kredisi ile takımını ligde tuttu

 Aynı zamanda Ereğli Belediyespor'un başkanlığını yürüten Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu takımın son maçta ligdi kalması ve gelecek sezon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir mucize gerçekleştirerek Voleybol 1. liginde kaldıklarını söyleyen Oprukçu, “Herkes ligden düşeceğimize kesin gözüyle bakıyordu. Ancak beklentinin aksine çok büyük ibr işi başararak ligde kaldık. Gelecek sezonda 1. ligde mücadele edeceğimiz için mutluyuz ancak böylesine güçlü bir takımın son maçta ligde kalmasından dolayı da üzgünüz Çok kaliteli bir kadromuz var ancak takım olamadık ve başarısız bir sezon geçirdik. Bunda maddi imkansızlıkların ve kaynak eksikliğinin de çok büyük etkisi var. Maddi sorunlarla boğuştuk bütün sezon boyunca” dedi.

 

BANKA KREDİSİ ÇEKİP OYUNCULARA DAĞITTIM

 

Sponsor bulamadıkları için kaynak sıkıntısı çektiklerini belirten Oprukçu, “Ekonomik olarak o kadar kötü durumdaydık ki oyuncuların paralarını ödeyemiyorduk. Kazanarak ligde kaldığımız Yeşilyurt maçı öncesi bankadan tüketici kredisi çekip oyunculara dağıttım. Ben şahsım ve belediye adına bu takıma elimden gelen bütün desteği verdim. Ancak bunu çok fazla devam ettirebileceğimizi sanmıyorum” diye konuştu.

 

GELECEK SEZON DAHA KÖTÜ OLABİLİR

 

Değişen Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte belediyelerin spor klüplerine yapacağı yardımların sınırlanacağını hatırlatan Oprukcu, “Yeni yasada 'Belediyeler spor klüplerine ancak vergi gelirlerinin binde 7'si oranında yardım yapabilir' şeklinde bir adde var. Bu madde önümüzdeki yıl bizi daha da zorlayacak. Bu takımların başka hiçbir geliri yok. Belediyeden aktarılan kaynakta kesilince ereğli Belediyespor daha kötü durumlara düşecek. İki yol var takımın kurtuluşu için. Ya bu madde değişir ya da Konya spor kamuoyu bu takıma sahip çıkarak sponsor olmak suretiyle bu takımı kurtarır” ifadelerini kullandı.

 

SPONSOR ARIYORUZ

 

Takımın maddi imkansızlıkları aşabilmesi için sponsor desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen oprukçu, “Rakiplerimizin olağanüstü bir sponsor desteği var. Örneğin Fenerbahçe geliyor sahamıza. Takımın 17 ayrı sponsoru var. Bize bakıyoruz sadece bir tane. Oda rica minnet ile olmuş. Pek çok maçımız televizyonlarda canlı yayınlanıyor. Konya firmalarının reklama ihtiyacı yok mu? Konyaspor'a Selçuk Üniversitesi'ne sponsor olan Torku neden bize sahip çıkmıyor. Bazıları sponsor olmak için başvuruyor zor dönemlerimizde. Komik rakamlar sunuyorlar önümüze. Sponsor arıyoruz ancak bil-board reklamı parasına da sponsorluk vermeyiz” dedi.

 

Ereğli Belediyespor'a sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Oprukçu, “Gelecek sezon aynı kaderi yaşamamak için elimizden geleni yapacağız. Ancak bizim tek taraflı mücadelemizle olmuyor artık. Bu takım Konya sporu için bir değer. Ereğli Belediyespor 1. ligde mücadelesine devam edebilmeli” diye konuştu.

 

YUNUS ALTINBEYAZ merhabahaber

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık