12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Yapıldı.

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Yapıldı.

 Programa KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Daire Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Eğitim Denetmenleri Başkanı,  şube müdürleri, okul idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.Yarışma öncesi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdiler. Program İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten açış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü, Millî Şâir Mehmet Akif Ersoy’un tasavvur ettiği Asım’ın neslini tanıtarak “Asımın nesli olacak gençlerimiz, küresel akranlarıyla rekabet eden bir nesildir. Bu rekabet kuru hamasetle değil bilgi ile donanarak olacaktır. Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ temennisinin gereğini yerine getirecek bir nesil arzulamıştı. Düzenlediğimiz bu yarışmayla bizler, Marşımızın en güzel okunmasının yanında, İstiklâl Marşının ruhunu anlatabilme amacıyla, Şairimizin tasavvur ettiği gençliğin yetişmesine hizmet etme gayretindeyiz. Bu da Mehmet Akif’i merak eden, İstiklâl Marşının anlamını kavramış bir nesille mümkün olacak. Yüklendiği sorumluluğun farkında, daha iyiye ulaşmayı ilke edinmiş, geleceğimiz olan gençler sayesinde, onları yetiştirecek idareci ve öğretmenlerimizin katkısıyla olacaktır.” dedi.

Konuşmanın ardından merkez ve ilçelerdeki okullardan dereceye giren, ayrı kategoride olmak üzere 16 ortaokul ve lise öğrencisi sunumlar eşliğinde İstiklâl Marşımızı okudular. Yarışma sonucuna göre; ortaokullar kategorisinde Özel Babaoğlu Koleji birinci, Alparslan Ortaokulu ikinci, İstiklal Ortaokulu üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Ermenek İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi birinci, Toki Anadolu Lisesi ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Yarışma sonunda, dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere ödülleri verilerek program sona erdi.


yukarı çık