15 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN'A ASKERİ BİRLİK ELVAN'IN GİRİŞİMLERİ İLE

KARAMAN'A ASKERİ BİRLİK ELVAN'IN GİRİŞİMLERİ İLE

 Karaman'a askeri birliğin gelmesi için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşen Plan ve Bütçe komisyon başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, karamaninsesi.com'a yaptığı açıklama da " Sayın bakanımızla bu konuyu birkaç defa görüştüm. Sayın bakanımız İsmet Yılmaz bey; Askerlerin dağıtılmasıyla yeni askeri birliğin yapılcağı iller arasında Karaman'ı ilk sıraya koyacağını bizlere söyledi. Bu konuyu takip ediyoruz. Eğer Karaman'a 10-15 bin civarında askeri birlik gelirse Karaman Ekonomisinde büyük bir canlılık oluşacak." dedi.

Bilindiği gibi Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal görev yaptığı dönemlerde 2. orduya bağlı askeri birliği Karaman'dan alarak Malatya'ya götürmüştü. Lütfi Elvan'ın girişimleriyle de büyük bir ihtimalle Karaman'a gelecek yeni acemi birliği tarihi bir karar olarak algılanırken bunun Karaman esnafına da çok büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor.

MİLLETVEKİLİ 3 OLABİLİR.

Proje kapsamında küçük illerin milletvekilleri sayısınında artması hedefleniyor. Proje tamamlandıktan sonra 10-15 bin civarında askerin Karaman'a gelmesi durumunda Karaman'ın 2 olan Milletvekili sayısı 3'e çıkacak. Milli Savunma bakanlığının bu projesi 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniliyor.

Taşınacak birlikler

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Batıkent'teki Jandarma Okullar Komutanlığı, Mamak'taki Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okul Eğitim Merkez Komutanlığı, İstanbul Küçükyalı'daki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Tuzla'daki piyade okul Komutanlığı'nın taşınacak birlikler arasında olması bekleniyor. İzmir'de de Narlıdere'de istihkam okulu Er Eğitim Alayı, Bornova'da 10'uncu Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Seferhisar'daki Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı, Foça'daki  Jandarma Komando Er Eğitim Alayı ve Gaziemir'deki Ulaştırma Personel Okulu Ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın taşınması öngörülüyor.

yukarı çık