10 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman'da Toprak Bayramı Süleymanhacı Köyü’nde Kutlandı

Karaman'da Toprak Bayramı Süleymanhacı Köyü’nde Kutlandı

 etmektedir.Yaşamın kaynağı olan toprağın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamu oyunda farkındalık amacıyla her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında Toprak Haftası  ve Toprak Bayramı etkinlikleri düzenlemektedir.

Toprak Bayramı etkinlikleri kapsamında Süleyman Hacı Köyü’nde 11 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Refik KİRAZ,İl Müdürlüğü personeli,Süleymanhacı Köyü Muhtarı, Süleyman Hacı İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Refik KİRAZ konuşmasında : "Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’de toprak en güzel anlatımını bulmuştur. Ne diyordu Aşık Veysel: “Benim sadık yarim kara topraktır.”. Toprak bir başka gönül adamı olan Mevlana’nın dilinde tevazunun nişanesi oluyor. “tevazuda toprak gibi ol” diyen Mevlana; iyi, kötü, hırlı, hırsız demeden her çeşit insanın ayaklarının altına serilen toprağı alçakgönüllülükte bizlere örnek olarak gösteriyor. Gönül adamlarımızın kalbinde cömertliğin, temizliğin, alçakgönüllülüğün ifadesi olan toprak bizlerinde geçmişten aldığı en güzel mirastır ve gelecek nesillere de aktaracağımız en değerli varlıklarımızdandır. Bugüne kadar hep sadık olan dosta bundan sonra bizlerde hep sadık olalım dileğiyle Toprak Bayramımızı kutluyorum… "dedi.




yukarı çık