16 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

PROF. DR. SÜHEYL BATUM

PROF. DR. SÜHEYL BATUM

 CHP Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum KMÜ’de Öğrencilerle Buluşacak CHP Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum 17 Mayıs 2013 Cuma günü KMÜ’lü öğrencilerle buluşacak. KMÜ Atatürkçü Düşünce Öğrenci Topluluğu’nun daveti üzerine üniversiteye gelecek olan Batum, üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda saat 15.00’te "Anayasa ve Başkanlık Sistemi ” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Süheyl Batum (1955) Kimdir?

Orta ve lise öğrenimini (1966-1975) Galatasaray Lisesinde tamamladı. 1979 yılında Paris I Panthéon Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1980’de İstanbul Üniversitesinde Anayasa Hukuku kürsüsünde asistanlık yapmaya başladı. 1985 yılında "Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum" konulu teziyle doktor, 1990 yılında "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri" başlıklı teziyle doçentlik unvanını aldı. 1996 yılında "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye" isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde profesör ünvanını elde etti. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve iki dönem Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü görevlerinde bulundu.
İstanbul Üniversitesinde, Galatasaray Üniversitesinde, Bilgi Üniversitesinde, Marmara Üniversitesinde ve Bahçeşehir Üniversitesinde ve Okan Üniversitesinde Anayasa Hukuku dersi verdi.
12 Haziran 2011’de yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde, CHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimi kazanarak TBMM'ye girmiştir.
Vatan gazetesi ve Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Çağrı Erhan’dan Ortadoğu Konferansı
Aynı gün KMÜ Edebiyat Fakültesi tarafından da “Ortadoğu’nun Geleceği” konulu konferans düzenlenecek. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonu’nda saat 15.00’te gerçekleştirilecek konferansa Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan konuk olacak.

Çağrı Erhan (1972) Kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) direktörüdür.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Ankara Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler  dergilerinin kurucu editörlerindendir. Uluslararası Hukuk ve Politika (UHP), Perceptions ve Journal of American Studies in Turkey dergilerinin yayın kurulunda yer almaktadır. TRT ve SkyTurk'te çeşitli yayınların yorumcu ve sunuculuğunu yapmıştır. 

Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), TC Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti, Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK), Türk Askeri Tarih Komisyonu, MEB Tarih Yazıcılığı Milli Komitesi, Avrupa Konseyi Tarih Eğitim Projeleri Editörler Kurulu, Uluslararası Siyasi ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi gibi kuruluşlarda muhtelif makamlarda bulunmuştur.
Halen Mülkiye'de Ortadoğu, Osmanlı Diplomasi Tarihi, ABD Dış Politikası, AB-Türkiye İlişkileri, Türk Dış Politikası, TOBB ETÜ'de Siyasi Tarih dersleri vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Etkinliklere tüm basın mensupları davetlidir.

yukarı çık