Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

06 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

SARIVELİLER’DE ÇEKİRGE İSTİLASI

SARIVELİLER’DE ÇEKİRGE İSTİLASI

 Çekirge istilasının yaşandığı yaylalarda incelemelerde bulunan Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, çekirgelerin ilçeye bağlı Boyalı, Ütmelik ve Üçtaş yaylalarını istila ettiğini söyledi. Çekirgelerin her geçen gün sayısının arttığını belirten Samur, "Çekirgeler bu yaylalardaki vatandaşların ekili arazilerine büyük zarar veriyor. Bunlarla da yetinmiyor, ilçe halkının en büyük gelir kaynağı olan ve yurt dışına ihracatı yapılan kiraz ağaçlarındaki kirazları da yapraklarıyla birlikte yiyor. Durumu Sarıveliler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdik. Onlar da ilaçlama çalışması yaptı. Ancak ilaçlamalar çekirgeyi bitirmeye yetmedi ve sayıları artmaya halen devam etmektedir. Biz bu çekirgelerin nereden geldikleri ve yok edilmeleri için yetkililerin bunu araştırmasını, mağdur olan vatandaşların da mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ekili arazileri zarar gören vatandaşlar ise, çekirgelerden artık bıktıklarını söyleyerek, "Ne ekersek çekirgeler yiyor" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık