Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

08 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

“DÜZENLİ YE, DÜZENLİ SPOR YAP”

“DÜZENLİ YE, DÜZENLİ SPOR YAP”

 Etkinliğe KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Nuriye Ulu, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşide sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktalarını anlatan Diyetisyen Berat Ünüvar, öğün atlamanın sakıncalı olduğunu söyledi. Günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu belirten Ünüvar,  gece yatmadan en az 2-3 saat önce yemek yenmemesi konusunda katılımcıları uyardı.

Ne yendiğinin yanı sıra nasıl yendiğinin de önemli olduğunu vurgulayan diyetisyen Berat Ünüvar “Yemeklerimizi yavaş yavaş yemeliyiz. Çünkü vücutta 12-18 dakika gibi bir zaman içerisinde doyma sinyalleri başlar. O yüzden lokmalarımızı yavaş yavaş ve sindire sindire yemeliyiz.” dedi.

Ünüvar, sağlıklı bir yaşam için tuz kullanımına çok dikkat edilmesinin gerektiğini belirterek, günlük tuz tüketiminin yaklaşık 1 çay kaşığı (5 gr) oranında ayarlanmasını doğru bulduğunu söyledi.

Tuz kullanımını azaltmak için tavsiyelerde bulunan diyetisyen Ünüvar bunları şu şekilde sıraladı: ”Yemeğin tadına bakmadan tuz atmayın ve satın aldığınız ürünlerin tuz oranına bakın.”

Kilo vermek için bilinçsizce yapılan diyetlerin çok sakıncalı olduğunu dile getiren Ünüvar konuşmasına söyle devam etti: “Medyada dolaşan masaj kemerleri reklamları gerçekçi değildir. Bu kemerlerin yağ yakma gibi bir etkisi yoktur.”

Sağlıklı yaşamda dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli spor yapmanın da etkin rol oynadığına dikkat çeken Berat Ünüvar, katılımcılara en az haftada üç gün 45’er dakika yürüyüş yapmalarını önerdi. Sağlıklı yaşam için herkesin  “Düzenli ye, düzenli spor yap.” sloganını uygulamaya geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık