19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Karaman a Anjio Geliyor

Karaman a Anjio Geliyor

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Nuriye Ulu, Anjiyo Merkezi’nin 2015 yılının ilk aylarından itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Karaman Devlet Hastanesi Yemek salonunda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu, Anjiyo grafi ve kardiyovasküler cerrahi ünitesiyle ilgili güzel haberi geçtiğimiz aylarda aldık. 2014-2016 yatırımına alındı ve inşallah 2015 yılı içerisinde aktif hale getirilecek” dedi.
Doğumevi binasının durumuyla ilgili sorulan soruya Ulu, “Eskiden beri planladığımız işlerde hiçbir aksama yok ama yapım işleri tahminimizden daha yavaş gidiyor maalesef. Biz aslında Ramazan öncesinde Bakanlığımıza teknik eleman gönderilmesi ve tadilat tamirat ve deprem güçlendirme çalışmalarının başlamasıyla ilgili talep yazıp daire başkanıyla görüştük ama Ramazan, bayram derken biraz sarktı. İnşallah bu bir iki hafta içerisinde Bakanlığımızdan mühendisler, teknik elemanlar gelip deprem güçlendirme ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Çünkü bu binanın tadilatını da biran önce yaptırmamız lazım ki biliyorsunuz anjiyo ünitesini kurduğumuz zaman sadece anjiyo ile kalmayacak. Kardiyovasküler, cerrahi merkezi, yatan hastaları, yoğun bakımı olacağı için büyük bir alana ihtiyacımız var.

 

NURİYE ULU'NUN KONUŞMASINI HD İZLE

 

Hastanemizin içerisinde o alan mevcut. Ama biz bunu başka amaçlarla kullanıyorduk. Oraları boşaltıp mekan olarak daha fazlasına ihtiyacımız var. Fizik tedavi ve psikiyatriyi inşallah Doğumevi binasına taşıdığımızda burada ihtiyaç duyduğumuz alana rahatlıkla kavuşmuş olacak. Hem hastalara verdiğimiz hizmetin sıkışık duruma gelmesine engel olmuş olacağız. Hem de bizde rahat hizmet eder duruma gelmiş olacağız. Bu konuyu yakından takip ediyoruz. İnşallah 2015 yılı sağlık açısından çok daha bereketli olacak. Halkımızın sağlığını daha iyiye götürebilmek adına para harcıyoruz. Çok şükür Türkiye genelindeki sıralamamız da oldukça iyi. Projelerimiz ve iyi uygulamalarımızda 5. sıradayız. Yine hasta memnuniyetinde Türkiye genelinde yüzde 85 memnuniyetle 14. sıradayız. Onca eksiğimiz olmasına karşın 14. sıraya yerleşmiş olmak bizleri mutlu ediyor. Daha bir gayretimizi ve motivasyonumuzu artırıyor. İnşallah Karaman ölçeğinde en güzel sağlık hizmetini vermek adına çalışmaya devam edeceğiz. 14 değil daha üst seviyelere bu hizmetlerimizi çıkaracağız” dedi.


Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 82. Yıl Devlet Hastanesine taşınma işlemleriyle ilgili olarak da Bakanlığa gerekli yazışmaları yaptıkları ve Bakanlıktan gelecek yetkililerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda tadilat ve tamirat işlerine başlanacağını da kaydeden Ulu, en kısa sürede bu biriminde binaya taşınma işlemini gerçekleştireceklerini dile getirdi.
Ermenek Devlet Hastanesi’nin ek binasının da yapımının devam ettiğini belirten Ulu, mevcut binanın deprem güçlendirme ve tadilatıyla ilgili çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek yeni Hastanenin 2014 sonu, 2015 başlarında teslim alınarak içinin donatılmasına başlanacağını sözlerine ekledi.

yukarı çık