12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Tarım il müdürlüğünden mantar denetimi

Tarım il müdürlüğünden mantar denetimi

Karaman Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan mantar denetiminde pazarcılar tam not aldılar. Müdürlük yaptığı açıklamada " Her hangi bir olumsuzluğa rastlamadık." dedi.
 
Karaman Tarım İl Müdürlüğü halkın sağlığı için denetimlere devam ediyor. 
Karaman'da ki pazar yerlerini gezen Tarım il müdürlüğü genel anlamda hiç bir sorunla karşılaşmadıklarını belirttiler.
 
Tarım il müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında; "İlimiz pazar yerlerinde halkımızın tüketimine sunulan mantar denetimlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamış olup, ülkemizde en çok kültürü yapılan Agaricus bisporus türüne ait kültür mantarlarının satışının yapıldığı, doğada kendiliğinden yetişen ve doğadan toplanan mantar türlerinin pazar yerlerimizde satışının yapılmadığı tespit edilmektedir. 
Pazar yerlerine satışa sunulan ve halk arasında şapkalı mantar olarak da bilinen bu mantarların Karaman ve Antalya illerinde üretilmektedir. denildi.
 
 
Son zamanlarda ülkemiz genelinde mantar zehirlenmeleri ile ilgili vakaların artması nedeniyle İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin, ilimizde mantar tüketimi ile ilgili olarak pazar yerlerinde, konusunda uzman elamanlarınca gerekli incelemelerin yapıldığını ve ilimizde herhangi bir mantar zehirlenmesi vakası yaşanmadığını belirtti.

yukarı çık