Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Nisan 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

ELMA DÜNYA ÜRETİMİNDE 3. SIRADA YER ALDI

ELMA DÜNYA ÜRETİMİNDE 3. SIRADA YER ALDI

 Türkiye 2.600.000 ton olan elma üretim miktarı ile dünya elma üretiminde 3. sırada yer almaktadır. Yıllara göre değişmekle birlikte üretilen elmanın yalnızca %1-3’ü ihracata konu olmaktadır. Türkiye’nin yüksek üretim miktarı, gen merkezi oluşu, hedef pazarlara yakınlık gibi avantajları düşünüldüğünde yaklaşık 9 milyon ton civarındaki dünya elma pazarından aldığı pay oldukça düşüktür. Bu durumun nedenlerini ortaya koymak ve çözüm hedefli adımlar atmak amacı ile “1.Ulusal Elma Çalıştayı” Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile 18-19 Aralık 2012 tarihleri arasında Isparta Barida Otel’de düzenlendi.

 Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Masum BURAK olmak üzere  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yetkilileri katıldığı çalıştaya İlimizden Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ, UMDE İşletme Müdürü Servet YAŞAR, Örnek Tarım İşletme Müdürü Ahmet KAPLAN, Akçaşehir Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Hikmet İRŞEN katılmışlardır.

Ekonomi Bakanlığından Dış Ticaret Uzmanı Alper ERİTEN “Türkiye Elma Pazarı”, Prof. Dr. Mustafa ERKAN “Dünya Elma Pazarı ve Pazarlamada Fırsatlar” ve Prof. Dr. İ. Tayfun AĞAR “Türkiye’de Elma Depolanması ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konularında çağrılı bildirilerini sunmuşlardır.

Üretimin Pazara Etkileri, Altyapının Pazara Etkileri ve Finansman ve Pazarlama konularında çalışma grupları oluşturularak hazırlanan sonuç bildirgesi Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Masum BURAK tarafından yapılan basın açıklamasıyla katılımcılara duyurulmuştur.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık