Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

GÖKSU VADİSİNE 10 MİLYON EURO’LUK PROJE !

GÖKSU VADİSİNE 10 MİLYON EURO’LUK PROJE !

  

Göksu vadisine örnek kırsal kalkınma projesi uygulanacak. Ak Parti Karaman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, 10 milyon euroluk bir projeyi Göksu vadisine uygulamak için harekete geçtiklerini ve bu projenin hayata geçmesi ile birlikte Göksu vadisi çevresinde bulunan köylerin kalkınacağını söyledi.

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRÜ BUGÜN KARAMAN’DA

Göksu vadisi projesi için yerinde yapmak üzere Tarım Reformu Genel Müdürü Dr.Gürsel Küsek’in bugün ilimizde olacağı ve Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ünde bu incelemede Genel Müdürle birlikte Göksu’ya gideceği öğrenildi.

KAYNAK İFAD’DAN

Göksu vadisi projesinin 10 milyon Euroluk yatırım kaynağı ise Uluslar arası Tarımsal Kalkınma fonu İFAD’dan alınacak. İFAD; 1974 yılında yapılan Dünya gıda konferansının ardından 1977 yılında kurulan ve Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslar arası bir finans kurumu. Uluslar arası Tarımsal kalkınma fonunun amacı, gelişmekte olan ülkelerde kırsal alanda yoksulluğu azaltmak.Merkez Roma olan İFad, ülkemizde de çalışmalarını sürdürüyor.

ELVAN:”MÜTHİŞ BİR PROJE”

Ak Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Elvan, Göksu vadisinde yapmayı düşündükleri örnek kırsal kalkınma projesinin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı ile birlikte yürütüldüğünü, projenin hayata geçmesi ile Vadi köylerinin ekonomik açıdan kalkınacağını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık