Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Nisan 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

(KKDYP) 7.Etap Yatırım Başvuru Sonuçları Açıklandı

(KKDYP)  7.Etap Yatırım Başvuru Sonuçları Açıklandı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ konu hakkında yaptığı açıklamada: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 7.Etap proje başvuruları 04 Eylül 2012 tarih ve 28401 sayılı resmi gazete de yayımlanarak İlimizin de içinde bulunduğu 81 İl’de uygulanmaya başlanmıştır. 2006 yılından itibaren uygulanan projelerle; kırsal alanda fakirliğin azaltılmasına, gelir ve sosyal standartların yükseltilmesine, tarım sanayi entegrasyonunun sağlanmasına, gıda güvenliğinin güçlendirilmesine ve alternatif gelir kaynakları oluşturulmasına imkan sağlanması ve yeni istihdam alanları oluşturulması hedeflenmektedir. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yatırımların %50’si hibe olarak program kaynaklarından finanse edilecektir.

 

Program kapsamında İl Müdürlüğümüze 14 proje başvurusu yapılmıştır. İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında sonuçlar nihai değerlendirme amacıyla Bakanlığımıza gönderilmiştir. Bakanlık Makamının 12.02.2013 tarih ve 3731 sayılı yazıları ile programa alınan başvurular belirtilen kriterlere ve bütçe imkanlarına göre değerlendirilerek bildirilmiştir.

 

Yapılan değerlendirmeler sonrasında 1 adet un paketleme makinesi alımı, 1 adet yumurta tasnifleme ve paketleme makinesi alımı, 10.000 tonluk Çelik silo yapımı, saatte 5 ton kapasiteli Elma tasnifleme ve paketleme makinesi alımı ile toplam 3.500 ton kapasiteli üç adet soğuk hava deposu projesi olmak üzere 7 adet ekonomik yatırım projesi hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Kazanan projelerin toplam proje tutarları 4.055.243 TL  olup Bakanlığımızca verilecek hibe tutarı 1.866.600 TL dir. Projeler 01.12.2013 tarihine kadar gerçekleştirilecektir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık