Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Madenşehri Köyümüze Yeni Yerleşim Alanı

Madenşehri Köyümüze Yeni Yerleşim Alanı

 3083 sayılı Sulanan Alanlarda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu çerçevesinde 33 köyümüzde yürütülen projelerin yatırım tutarı 55.510.168 TL’dir. Bu projelerimizde 115.889 ha arazinin toplulaştırması ile birlikte 5 köyümüzde topraksız çiftçilere toprak dağıtımı ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 1.900 km tarla içi yolu yapımı planlanmıştır. Madenşehri köyümüzde de arazi toplulaştırma ve tarla içi yollarının yanı sıra yeni köy yerleşim alanı planı bulunmaktadır.

            Konu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Madenşehri köyümüzün sit alanı olması, mevcut köy yerleşik alanının dar olması ve sit alanı olması nedeniyle yapılaşmaya müsaade edilmemesinden dolayı köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşam sürmektedirler. Bu sebeple köy halkının daha uygun şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri, tarımla uğraştıkları için hayvancılık ve bitkisel üretimle ilgili tarımsal yapılarını uygun şartlarda yapabilmeleri için arazi toplulaştırmasıyla birlikte, daha önce Valiliğimizce tespit edilen 160 dekarlık alanın köy yerleşik alanı olarak değerlendirilmesi ve bu alanda imar planı yapılması kararlaştırmıştır.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından gelen uzmanların katılımıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Müdürlüğü ve yüklenici firma ile 11.03.2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde toplantı yapılmış, yeni köy yerleşim yeriyle ilgili görüşler alınmış, 12.03.2014 tarihinde de Madenşehri köyüne gidilerek arazide incelemeler yapılarak nihai değerlendirme Köy Muhtarlık Heyetiyle birlikte karara bağlanmıştır. Yapılan değerlendirmede 160 dekarlık sahada üretilecek parsel büyüklüklerinin 1.000 m2 olması, 100-110 adet parsel üretilmesi, okul, cami, sosyal tesisler, yeşil alan gibi kısımların ayrılması planlanmış ve kararlaştırılmıştır.

            Madenşehri köyünde yaklaşık 4.760 dekar tarım arazisinde arazi toplulaştırması ve tarla içi yollarının yapılması, taş toplama ile köy yerleşik alanla ilgili imar planı çalışmalarının hızla neticelendirilmesi toplulaştırmayı yapan yüklenici firmaya Bakanlık yetkililerince köyün sıkıntıları dikkate alınarak çalışmaların bir an önce bitirilmesinin gerektiği 2014 yılının eylül-ekim aylarında tamamlanmasının hedeflendiği ifade edilmiştir.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık