Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Narlıdere Seraları İncelendi

Narlıdere Seraları İncelendi

 Merkez ilçe narlıdere köyündeki programa vali yardımcısı erkan isa Erat, il gıda tarım ve hayvancılık müdür vekili mehmet öztiryaki ve daire müdürleri katıldı.

İnceleme gezisinde sera projesi hakkında bilgiler veren il müdür vekili mehmet öztiryaki: “il müdürlüğümüzce ilimizin tarım ve hayvancılığının geliştirilmesine yönelik “karaman tarım haritası”nı hazırladık. Bakanlığımız ve il özel idaresi destekli projelerimizi bu tarım haritasına göre “bir köy bir ürün projesi” kapsamında planladık. Planlama yapmadan kalkınmanın olmayacağı aşikârdır. İl müdürlüğü olarak köye ve köylümüze uygun projeler hazırlanarak gıda tarım ve hayvancılık bakanlığımıza, il özel idaremize ve çeşitli ajanslara sunulmuştur. Bu projelerimizden biri olan ve il özel idaremizce desteklenen 14 adet sera kurdurulmuştur. Proje kapsamında narlıdere köyümüzde de 4 adet sera kurulmuş ve üreticilerimiz tarafından bu seralarımızda aralık ayında üretime başlanmıştır. Birinci ürünleri hasat edilen seralarımızda şu an ikinci ürün olarak yeşil soğan, tere ve roka gibi yeşillik tabir edilen ürünler hasat edilme aşamasındadır. Bu hasadın ardından çiftçilerimiz üçüncü ürün olarak sebze fidesi üretmeyi planlamaktadırlar. Tarla tarımında 1.000 m² alandan en iyi şartlarda 800-1.000 tl gelir elde edilebilirken, proje kapsamında tesis edilen 140 m² alanda kurulu bu seramızdan sezonda 4 ürün elde edilmesi ile birlikte yaklaşık 5 bin tl gelir elde edilecektir.  Özellikle narlıdere köyümüz gibi arazi varlığı sınırlı olan köylerimizde çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardının yükseltilmesi; tarımsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi ile mümkün görülmektedir. İşte bu amaçlarla birçok tarımsal projeler hazırladık ve uygulamaya koyduk. Bu projelerimizin uygulanmasında bizlere destek olan sayın valimiz murat koca’ya, milletvekillerimiz lütfi elvan ve mevlüt akgün’e, il özel idaremize teşekkür ediyorum” dedi.

Sera alanlarının incelenmesi sırasında, sera projeleri ile alternatif bir gelir kaynağı elde ettiklerini ve memnuniyetlerini dile getiren narlıdere köyü üreticileri söz konusu seraların sayısının artması ve yenilerinin yapılmasını istediklerini belirttiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık