Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Sürü Yöneticisi Desteklemesi 2014 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Kapsamında

Sürü Yöneticisi Desteklemesi 2014 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Kapsamında

 yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, kayıt sistemlerinin güncel tutulması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için yetiştiricilerimizin desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Hayvancılık Desteklemeleri verilmektedir.
2014 yılında üretici ve yetiştiricilere yapılacak hayvancılık desteklemeleri hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Hayvan üreticileri ve yetiştiricilerine destek olmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından verilen Hayvancılık desteklemeleri; 28.05.2014 tarih ve 29013 sayılı Resmi Gazetede, “Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği” başlığı altında yayınlanmıştır.
Tebliğde daha önceki yıllarda uygulanan Hayvancılık Desteklemeleri devam ederken, bu desteklemelere ilave olarak “Sürü Yöneticisi İstihdamı” desteğidir. İlimizde uygulanan hayvancılık desteklemeleri; Anaç Sığır Desteklemesi, Buzağı Desteklemesi, Koyun Keçi Desteklemesi, Çiğ Süt Desteklemesi, Erkek Besi Desteklemesi, Su Ürünleri Desteklemeleri, Arıcılık Desteklemeleri, Halk Elinde Hayvan Islahı v.b. desteklemeler şeklindedir. Bu desteklemeler içinde ilk kez uygulanacak olan Sürü Yöneticisi İstihdamı desteğinden yararlanabilmek için; Sürü Yöneticisi Sertifikası almış olmak, Sürü Yöneticisine ait SGK primlerinin yıl içerisinde kesintisiz olarak 5 ay yatırmış olmak, en az 500 küçükbaş hayvana sahip olmak ve diğer şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Yılda bir kez olmak üzere şartları sağlayan işletme sahibine 5.000 TL destekleme verilecektir.
Hayvancılıkla uğraşan üretici ve yetiştiricilerimiz Hayvancılık Desteklemeleri ile ayrıntılı bilgileri İl Müdürlüğümüzün http://karaman.tarim.gov.tr  web sitesinden öğrenebilirler” denildi.


Mehmet ÖZTİRYAKİ
İl Müdür V.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık