13 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Süt Sağım Makineleri Sahiplerine Teslim Edildi

Süt Sağım Makineleri Sahiplerine Teslim Edildi

 Törene Vali Murat KOCA, Garnizon komutanı Jandarma Kd. Albay Mustafa AKIŞ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Sabri GÖKMEN, Vali Yardımcısı Rıza GENÇOĞLU, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin ÇETİN, İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali İhsan ORHAN, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet BAYRAM, Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Selim AKKUŞ köy muhtarlarımız ve çok sayıda üreticimiz katıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi ELVAN Meclis çalışmaları nedeniyle törene katılamadığını ve dağıtımı yapılan süt sağım makinelerinin hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen bir mesaj göndermiştir.











İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ: “Karaman hayvancılığının geliştirilmesi ve hayvan yetiştiricilerimizin gelirlerinin arttırılması için İl Özel İdaresi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalardan biri olan çift sağım başlıklı ve yedek güğümlü süt sağım makinesi projemizi uygulamaya koyduk. % 50 si İl Özel İdaresi ile desteklenen proje kapsamında alımı yapılmış olan 162 adet süt sağım makinesinin toplam bedeli 149.850 TL olup, proje bütçesinin % 50’lik kısmı olan 74.925,00 TL’si İl Özel İdaresi tarafından, % 50’lik kısmı olan 74.925  TL’si çiftçiler tarafından karşılanmıştır. Ayrıca 2014 yılı içerisinde Göksu ve Taşeli Bölgemizdeki dağ köylerimizin kalkınması için ayrı ayrı hazırladığımız ve 10 milyon Euro büyüklüğünde bir değere sahip Kırsal Kalkınma Projemizin çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Dağ köylerimizde arazi yapısının küçük ve parçalı olması nedeniyle gelir durumu ova köylerine göre daha düşük kalmaktadır. Bu köylerimizde gelir seviyesinin düşük olmasının bir nedeni de küçük aile işletmeleri şeklinde yapılan tarım ve hayvancılığın günümüzün tarımsal teknolojilerinin etkin olarak kullanılamamasındandır. Bu bağlam da elde edilen sütlerin sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilmesini sağlamak için dağıtımın gerçekleştirdiğimiz süt sağım makineleri, elde edilen sütün kalitesini ve değerini arttırarak ,köylümüzün kalkınmasını  sağlayacaktır.” dedi.

İl Müdür Vekili ÖZTİRYAKİ’ nin ardından bir konuşma yapan Valimiz Sayın Murat  KOCA, Karaman için tarım ve hayvancılığının önemini vurgulayarak, çiftçilerimizin refahı ve gelirlerinin yükseltilmesi için bu tür projelere desteklerinin süreceğini  ifade etti. Valimiz Sayın Murat  KOCA sağım makinesi alan üreticilerimize yeni süt sağım makinelerinin hayırlı olmasını dilemesinin ardından, protokol tarafından süt sağım makinelerinin teslim edilmesi ile tören sona erdi.

yukarı çık