18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

BU YOL LARENDE’YE HAYAT VERECEK

BU YOL LARENDE’YE HAYAT VERECEK

 Larende Mmahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, şehir merkezine ulaşabilmek için makro market civarındaki hemzemin geçitten veya buğday pazarı girişindeki hemzemin geçitten dolaşmak zorunda kalıyorlardı.

Diğer bir yandan 2012 Aralık ayında belediye tarafından atıl vaziyette duran, kötü görüntüsü ile rahatsızlık veren ve kronik sorunlardan birisi olan stadyum civarındaki tren raylarının üzerinde bulunan köprü ayakları yıkılmış ve bu çirkin görüntüden Karaman kurtulmuştu.

 

Karaman Belediyesi tarafından, yıkılan köprü ayaklarının yerine, Larende Mahallesi’nin, şehir merkezine doğrudan bağlantısını sağlamak için yeni bir hemzemin geçit yapılacak.

 

TCDD 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL İMZALANDI

Karaman Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada; yapılacak olan hemzemin geçit ile ilgili olarak 14 Ağustos 2013 tarihinde TCDD 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile konu ile alakalı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya TCDD Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan, Yol Müdürü Halil Dönmez ve Tesisler Müdürü Murat Göl katıldı. Toplantı sonrasında Karaman Belediyesi ve TCDD 6. Bölge Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Protokolde söz konusu olan tren yolu üzerine yaya ve araç trafiğinin sağlanması için bir hemzemin geçit yapılması kararı alındığı bildirildi.

 

Aralık Ayında Hizmete Açılacak

Belediye yetkilileri tarafından, Larende Mahallesi için büyük önem taşıyan ve ulaşımda büyük bir sorunu ortadan kaldıracak olan bu çalışmanın önümüzdeki günlerde başlayacağı ve Aralık ayında hizmete açılacağı bildirildi.

 

Alt Geçit Yapılacak

Yapılacak olan hemzemin geçitte taşıtlar için yolun yanı sıra, yayalar içinde geçiş yolu yapılacak. Hemzemin geçit geçici bir süre hizmet verecek. Karaman Belediyesi daha sonra bu hemzemin geçidin yerine tren yolunun altından bir alt geçit yapacak. Planlanan bu çalışma Larende Mahallesi’ne hayat verecek nitelikte.

yukarı çık