18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN BELEDİYE TAŞ BİNASI TÜRKİYE'NİN İLK BELEDİYE BİNASI

KARAMAN BELEDİYE TAŞ BİNASI TÜRKİYE'NİN İLK BELEDİYE BİNASI

 Restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan tarihi taş binayı basın mensuplarına son haliyle gezdiren Belediye Başkanı Kamil Uğurlu,”Bu binanın Türkiye’nin ilk belediye binası olduğunu belirtti. 

Başkan Uğurlu, 20. yüzyılın başlarında Karaman Belediye binası olarak yapılan ve uzun yıllar hizmet verdikten sonra 70’li yılların ortasında karşısına yapılan yeni belediye binası ile boşaltılarak kaderine terk edildi. 12 yıl boş kalan bina 80’li yıllarda çeşitli meslek guruplarından esnaflara tahsis edildi. Yakın tarihe kadar bu şekilde kullanılan bina, yaklaşık 2 yıl önce tamamen boşaltıldı dedi. 

Karaman Belediyesi olarak tarihi taş binayı mimari özelliklerine göre yenilediklerini belirten Uğurlu, ”Bu binanın açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Bu bina Belediye Başkanlığı temsili makamı adıyla hizmet verecek. Yani Karaman’a gelen üst düzey misafirlerimizi burada ağırlayacağız.” diye konuştu.

 “Tarihi binanın altında şehir müzesi oluşturacağız” 

Tarihi taş binanın altındaki iş yerlerinde bir şehir müzesi oluşturacaklarını da belirten Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Bu şehir müzesinde, kaybolmaya yüz tutmuş farklı meslek gurupları yer alacak.” dedi. 

Şehir müzesi için Karamanlılara seslenen Başkan Uğurlu, açmayı düşündükleri şehir müzesi için vatandaşların ellerinde bulunan Karaman’a özgü tarihi eşyaları bu müzeye bağışlamalarını istedi. Tarihi değer taşıyan malzemeleri gerekirse para karşılığında da alabileceklerini ifade eden Uğurlu, bu malzemeleri veren kişilerin isimlerini verdikleri eşyanın üzerine yazacaklarını söyledi.






yukarı çık