18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN TARİHİ TAŞ BİNA’DAKİ MÜZEDE SERGİLENECEK

KARAMAN TARİHİ TAŞ BİNA’DAKİ MÜZEDE SERGİLENECEK

 1900’lü yıllardan günümüze uzanan zamanda; şahsi eşyalar, eski fotoğraflar, evlerde kullanılan araç ve gereçler ile çeşitli meslek guruplarına ait malzemelerin sergileneceği müzede çalışmalar son safhaya geldi. 

“Müzeler kültürlerin yaşatıldığı yerlerdir” diyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; yaklaşık 400 civarındaki eseri içerisinde barındıran müzenin, geçmişle gelecek arasında kurulan bir köprü olduğuna dikkat çekerek: “Bizlere miras kalan bu eserler, gençlerimize tanıtılarak bırakılmalıdır. Tarihimizi yaşayacağımız bu müzede; Terzi, Kalaycı, Demirci, Berber, Semerci, Tuzcu, Arzuhâlci, Köşker ve Nalbant gibi birçoğu kaybolmaya yüz tutmuş meslek guruplarına ait, o günün şartlarında kullandıkları çeşitli aletler gerçekten görülmeye değer nitelikte. Karaman’ın tarihi ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak için kurduğumuz müzeye hemşerilerimizin de katkı ve desteklerini bekliyoruz. Geçmişin ışık tuttuğu ve geleceği aydınlatacak olan değerleri burada paylaşalım istiyoruz. Müzeye getirilecek eski eserlerle müze zenginleşeceği gibi Karaman kültürü de tanıtılacaktır” dedi. 

Tarihi Taş Bina’daki müzede meslek dallarına ait eşyaların yanı sıra; günlük yaşamda kullanılan ahşap ve metal eşyalar ve eski resimler de bulunuyor.

yukarı çık