18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN YENİDEN TASARLANDI

KARAMAN YENİDEN TASARLANDI

 Çalışmalarını sadece şehir merkezine sıkıştırmayan belediye şehrin hemen her köşesine bir hizmet götürmüş durumda. Yatırım yapılan yerlerin eski ve yeni halleri kıyasladığında kentteki büyük değişim görülüyor.

 

İsmetpaşa Caddesi ve 1. İstasyon Caddesi düzenlemesi, Kuğulu Park, Cambaz Gazi Pakı, Belediye Otobüsleri, 100. Yıl Caddesi, Atatürk Bulvarı, Üniversite Yolu, OSB Yolu, Köprülü Kavşaklar, Otogar Düzenlemesi, Türkçe Parkı, Cumhuriyet Parkı, Gülbahçesi, Mezarlık Düzenlemeleri, Huzur Bahçeleri, Mir Ali Parkı, Çukurbahçe, Karaman Kalesi Düzenlemeleri, Akıllı Kent Sistemi, Mezarlık Bilgi Sistemi, Gönül Gözü Kahvesi, Mümine Hatun Kültür Merkezi, Spor Salonları, Halk Ekmek, İmaret Aş Evi, Hayır Çarşısı, Gazi Paşa Bedesteni, Çarşı Düzenlemeleri, Belediye İş Hanı Düzenlemeleri, Taş Bina Düzenlemesi, Kapalı Semt Pazarı, Ahmet Yesevi Camii, Hayvan Barınağı, Katı Atık Tesisleri, Barakaların Kaldırılması, İmar Planları, Orta Öğretim Kampüsü, İbrala Barajı İçme Suyu Projesi gibi hizmetleri ve yatırımları ile Karaman, modern şehircilik anlamında son derece önemli bir sıçrama yaptı.

 

Değişim Sürüyor, Karaman Büyüyor

Karaman Belediyesi, özellikle şehrin merkezinde kötü görüntüsü ile çevreye ve vatandaşlara rahatsızlık veren ve kullanılmayan bütün binaları yıktı. Şehrin en işlek caddesi İsmetpaşa’da bulunan eski Emlak Bank binası yıkıldı ve yerine Cambaz Gazi parkı yapılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Benzer durum Kuğulu Park içinde geçerli. Kullanılmayan eski vilayet binası yıkılarak kötü görüntüsü ortadan kaldırıldı ve şimdilerde vatandaşların güzel vakit geçirdiği, oldukça kullanışlı, harika bir park haline geldi. Buna benzer birçok çalışma ile Karaman Belediyesi adeta şehri yeniden tasarladı.

 

Her Alanda Ayrı Bir Hizmet

Alt ve üst yapı çalışmaları, buna benzer alan yatırımlarının yanı sıra; spor, kültürel, sosyal, eğitim, bilim, konularında da önemli hizmetler gerçekleştiren Karaman Belediyesi, hız kesmeden çalışmalarına her alanda devam ediyor.

4 buçuk yıldır sürekli artan bir performansla çalışan belediye, Karaman’ı kasaba görüntüsünden kurtardı. Yapılan bu çalışmalar, belediye tarafından eski hali ve yeni hali kıyaslamaları yapılarak farklı yayın organları ve görsel araçlarla vatandaşa anlatılıyor. Ayrıca belediye, önümüzdeki günlerde çıkartacağı hizmet tanıtım kitapçığı ile tüm gerçekleştirilen bu yatırım ve hizmetleri vatandaşlara anlatmayı planlıyor.












yukarı çık