Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

KTSO’da “Sorumlu Emlak Danışmanı Myk Sınavı” Yapıldı

KTSO’da “Sorumlu Emlak Danışmanı  Myk Sınavı” Yapıldı

Emlak danışmanları işlerinin ehli olduklarını belgelemek için Karaman Ticaret ve Sanayi Odası  hizmet binasında sınava girdi. Düzenlenen sınava 29 kişi katıldı.
31/08/2020'den  sonra belgesi olmayanlar Tapu Dairelerinde işlem yapamaz duruma gelecek.
Taşınmaz ticaretine ilişkin 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasal düzenleme uyarınca mesleki yeterlilik belgesi olmayanların emlak satışı yapamayacağını hatırlatan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, bu nedenle KTSO’nun gelen talepler doğrultusunda TOBB MEYBEM ile birlikte sınav düzenlediğini söyledi. Alkan sözlerine  şöyle devam etti; “Buna göre, emlak ticareti yapan firmalarda temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı  ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerekiyor. İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine 31/08/2020 tarihine kadar sahip olmaları zorunlu. Ticaret İl Müdürlükleri, artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ‘Yetki Belgesi’ vermeyecek.” dedi.
TOBB MEYBEM  Değerlendiricisi Mustafa Taşkıran tarafından Yazılı ve Uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilen sınavda başarılı olan Emlakçılar “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık