Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Ramazan Şen'in Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

Ramazan Şen'in Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

Anadolu’muzun Gönül coğrafyamızda yeşeren rengârenk çiçeklerden bir tanesi de sosyal ve ekonomik hayatımızdaki paylaşımlarımızdır. Hayatı hemen bütün boyutlarıyla insanın saadetine yorumlayan kültürümüzde üretim, çalışma hayatı, usta çırak ilişkileri, çarşı, pazar ve piyasa süreçleri bir ahlak sistemi ile terbiye edilmiştir.  Emek ve üretkenliğin saygıdeğer bulunduğu bu alanda, mal, hizmet, tüketici ve şeffaflık gibi kavramlar da aynı potada eriyerek bir disiplin altına alınmıştır.

                Bilindiği üzere Ahilik kültürü köklerini insanın yeryüzünü imar ve inşa etme faaliyetlerinden alarak özelde Anadolu’da gelişen; halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında ticari yönden yetişip gelişmelerini sağlayan, çalışma yaşamında iyilik, dürüstlük ve doğruluk meziyetleriyle insanı esas alan kadim bir okul, ahlaki bir olgudur.

                Hamdolsun ki Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini başarıyla uygulamış, bugün de uygulamaya devam etmektedir.

                Ahilik kültürü genel olarak bir dünya görüşünün tezahürüdür. İnsan, eşya ve Allah ile kurulan münasebetlerin sosyo ekonomik yansımasıdır. Bu kültürün arka planında güçlü bir inanç sistemi, tarihsel örneklikler ve her daim iyinin yanında olma, kardeşini kendine tercih etme şuuru vardır.

                Yine gururla söylemeliyiz ki Ahilik kültürünün bünyesinde topladığı cömertlik, şefkat ve merhamet ehli olmak, affedici ve kanaatkâr olmak, sabırlı ve metin olmak, daima iyiliği ve güzelliği gözetip kötülükten uzak tutmak gibi ilkeler bireyden topluma uzanan ve hedefi tüm insanlık olan evrensel değerlerle karılmış bir düşünce örgüsünün yansımalarıdır.
                Bu duygu ve düşüncelerle,  kültür atlasımızın, dünya medeniyet tarihine armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını en samimi duygularla temenni ediyorum.

                Kendimin de bir esnaf olarak "Ahi Evran" geleneğini büyük bir ihtimam ile yaşatarak bugüne ve geleceğe taşıyan ve bu kültürle milletimize hizmet eden işçilerimizin, ustalarımızın ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık