17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

BAŞKAN AKPINARA SÜPRİZ ZİYARET…

BAŞKAN AKPINARA SÜPRİZ ZİYARET…

 Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen ziyarette  Başkan Akpınar,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin’den kurum hakkında bilgiler aldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, Avrupa Birliği ve Devlet finansmanından sağlanan kaynakların, kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetleri  gerçekleştirmek  amacıyla kurulduğunu söyleyen İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, Et ve Süt Üreten ve işleyen Tarımsal İşletmelerin desteklemesi, Meyve, Sebze ve Su Ürünlerinin işlenip pazarlanması, Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve  Kırsal Turizmin ve Yerel Ürünlerin Gelişimi gibi konularda  vatandaşlarımıza Hibe desteği sağlanacağını söyledi.

 

Ayrıca ÇETİN , Başkan Akpınarı ziyaret eden Selçuk Üniversitesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel KAN,  Ankara Üniversitesi Farmokognozi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Belma KONUKLUGİL ve Tayvanlı Konuğu PORTO Üniversitesi Kimya Bölümü Anabilimdalı Başkanı Anake KİJJOA ilede bir süre sohbet imkanı buldu ve konuklara koordinatörlük ve destekler hakkında bilgiler verdi.

 

Kırsal Kalkınma Programının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü bir çalışma olduğunu belirten Başkan Akpınar da; devletimizin bu uygulaması ile tarım sektörünün gelişerek tarımsal nüfusun  refah seviyesinin yükseleceğini ifade ederek ÇETİN ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

yukarı çık