12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

“ELMA’DA ÖNEMLİ MERKEZİZ”

“ELMA’DA ÖNEMLİ MERKEZİZ”

 Akçaşehir’de geleneksel olarak yapılan 10.Elma festivaline katılan Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman’ın elma’da büyük mesafeler kat ettiğini ve elmada önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Akçaşehir 10. Elma festivali cumartesi günü Vali Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün,Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Başsavcı M.Kemal Çokdinç,Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti Merkez ilçe başkanı Celalettin Güngörer,Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Kazım Karabekir  Belediye Başkanı  Mustafa  Kol,Seydişehir ve Bozkır Belediye Başkanları ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaşehir Belediye Başkanı Şaban Atçeken, festival ile hemşehrilerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını ve Akçaşehir’in elmada marka olduğunu söyledi.

AKGÜN:ELMADA ÖNEMLİ MERKEZİZ”

Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise:”Elma’da çok önemli bir merkez haline geldik.Zor şartlarda en iyi üretimi yapan bir Karaman çiftçisi var. Cografi olarak en az yağış alan bölgedeyiz.Zor bir tablo önümüzde, buda endişeyi beraberinde getiriyor.Su varlıklarını artırmalı, suyu ekonomik kullanmalıyız. Kapalı şebeke sistemine destek veriyoruz.Toplulaştırma önemli, buda bizim önceliğimiz.Bu arada Karapınr-Ayrancı arasında çok zengin kömür rezervlerimiz bulundu.Önümüzdeki günlerde buralara termik santraller yapılacak,bölgemizde çok büyük bir ekonomik gelişme yaşanacak. Çiftçilerimiz endişe duymasın yeni termik santrallerimiz çevre dostu ve tarıma zarar vermeyecek.İlk planda 4 bin kişi işe alınacak. Ocak ayında güneş enerjisinin lisansları verilecek.Şu anda bölgemizde 100 firma deneme yapıyor.Güneş enerjisi ile tarım sulama yaptığımız anda büyük rahatlık ortaya çıkacak.”

VALİ KOCA:ELMAMIZI TANITMALIYIZ”

Vali Murat Koca, Karaman’da çok ciddi  manada elma üretildiğini ve bunun 400 bin ton civarında olduğunu hatırlatarak:

“Karaman olarak Tarımda büyük pay sahibiyiz.2012 yılında Türkiye’nin elma üretiminin yüzde 20 sini biz yaptık. Bulgur’da üretimimiz yüzde 35.Türkiye’nin en büyük elma bahçesi Akçaşehir’de. Hep birlikte elmamızı iyi tanıtmalıyız. Kaliteyi en üst seviyede yakalıyıp, ihracata elverişli üretim yapmalıyız.”

Konuşmaların ardından Akçaşehir Belediye Başkanı Şaban Atçeken, kendilerine destek olanlara plaket verdi, üreticilerin elmaları yarıştı ve dereceye giren elma üreticilerine ödüller dağıtıldı.

Gecede Konya Kaşıks ekibi herkesi kendisine hayran bırakırken, son olarak Ankaralı Ayşe sahne aldı ve Akçeşehir’lilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

yukarı çık